Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Declarație politică, Sorin Bumb, PNL Alba: Avocatul dușmanilor poporului


Publicat

”Atacul PSD și al acoliților săi asupra statului de drept și asupra vieții, sănătății și bunăstării românilor a întrecut orice limită. Nu doar că a blocat funcționarea statului cu tot felul de moțiuni făcute pe genunchi, nu doar că a manipulat, a dezinformat și a destabilizat ordinea de drept folosind știri false și zvonuri alarmiste dar a mers până acolo încât a pervertit orice idee de dreptate și independență a justiției, politizând două dintre cele mai importante instituții ale democrației: Curtea Constituțională și Avocatul Poporului.

Ambele populate cu politrucii PSD, care nu văd mai departe de interesul de partid al găștilor înfometate din jurul unui Ciolacu disperat să păstreze puterea, s-au transformat într-un soi de portavoci, care răspândesc venin și atacă guvernul la ordin politic.

Rezultatele încep să se vadă și nu sunt deloc pozitive: scăderea ratingului de țară al României, scăderea încrederii în România ca partener internațional pe scena externă și creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu COVID19 după relaxarea prematură impusă de instigarea făcută de acești actori instituționali.

Avocatul Poporului a devenit sub Renate Weber un Avocat al dușmanilor poporului, luând tot felul de măsuri aiuristice, menite doar să lovească în PNL și în Guvernul Orban. Cea mai mizeră acțiune este echivalarea, în opinia acestui Avocat al dușmanilor poporului, a medicilor din linia întâi a luptei anti-COVID cu torționarii din lagărele de concentrare.

În loc să exprime apreciere și recunoștință față de munca grea și periculoasă pe care medicii și asistentele o fac, acest personaj sinistru a dispus anchetarea spitalelor COVID pentru tortură și alte tratamente cu cruzime, inumane sau degradante la care ar fi supuși pacienții.

Inventând o problemă inexistentă și prefăcându-se că apără drepturile pacienților, Avocatul dușmanilor poporului a încercat să mai dea o lovitură Guvernului Orban, folosind tactici inspirate din propaganda sovietică. Folosind manipularea și dezinformarea specifice Kremlinului, Renate Weber se bazează pe faptul că marea masă a populației nu cunoaște legislația internațională și creează intenționat confuzie alăturând termenii tortură și spital COVID.

Se încearcă acreditarea ideii că pacienții sunt rău tratați în aceste spitale, că ei sunt de fapt internați în niște centre de detenție și privați de drepturi și de libertate. Pe același șir narativ, azi-mâine o să mai aflăm probabil că torționarii ăia numiți medici fac și cine știe ce experimente sinistre și diavolești pe acești bolnavi, mână în mână cu extratereștrii…

Imaginația bolnavă a acestei cozi de topor este întrecută doar de penibilul ce o caracterizează. Probabil că Ana Pauker se răsucește în mormânt de invidie că nu a fost contemporană cu acest personaj ridicol care, cu talentul său „avocățesc” ar fi făcut Reeducarea de la Pitești  să pară școală profesională pentru elite.

Perfidia sa merge însă mai departe și Avocatul dușmanilor poporului își face treaba, conștientă că este doar o unealtă pusă acolo să execute ordine. Astfel, ultima ispravă a doamnei Weber este atacarea la CCR a legii prin care sunt impozitate pensiile speciale! Cu un cinism de neegalat, ea consideră că impozitarea acestor pensii este neconstituțională, pe motiv de discriminare…

Suntem însă cu toții curioși de ce doamna Weber nu s-a simțit discriminată și atunci când a devenit beneficiara unei astfel de pensii uriașe. În fond, discriminarea înseamnă un tratament diferit față de anumite persoane din cauza apartenenței lor la un anumit grup social. Ori exact s-a întâmplat și atunci când doamna Weber a primit pensie specială doar pe baza apartenenței sale la grupul select al celor care au condus instituția Avocatului Poporului și nu pe baza contributivității la fondul de pensii, ca toți românii.

Dar, doamnei Weber i se pare că este discriminare doar atunci când îi dă cu minus, sau atunci când este atacat PSD…”, a declarat Sorin Ioan Bumb, deputat PNL de Alba, într-un comunicat de presă.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Nelu Tătaru: Nu suntem în prag de colaps medical. Relaxarea trebuia să aducă doar un număr mic de cazuri suplimentare

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni, la Galați, că numărul de noi infectări din ultimele 24 de ore este în scădere, dar că cel mai probabil marți se va înregistra o creștere pentru că în weekend nu s-au făcut testele la capacitate maximă.

„Mâine vom avea un rezultat mai real (…) Nu suntem în prag de colaps medical. E încă acceptabil”, a spus acesta.

Tătaru a adăugat că numărul pacienților din ATI nu a depășit 250.

De asemenea, a spus acesta, măsurile de relaxare au fost niște măsuri asumate cu creșterea numărului de cazuri, dar cu respectarea unor măsuri din partea populației. ”Trebuiau să aducă un număr mic de cazuri suplimentare” a spus Tătaru.

Acesta a mai adăugat că legea carantinei va trece pentru că nu își permite nimeni să se joace cu așa ceva.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Legea privind carantinarea și izolarea, în dezbateri la Senat. S-a cerut fundamentare din practica europeană

Publicat

Senat

Comisia juridică a Senatului urmează să reia, luni, dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea.

Sâmbătă, forul a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor asupra acestui proiect de lege.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a solicitat în Comisia juridică amânarea până luni a dezbaterilor, pentru a studia practicile Uniunii Europene în domeniu, menţionând că actul normativ venit de la Guvern nu este coerent şi „cetăţenii au dreptul la o lege care să-i protejeze”.

Senatorul PNL Iulia Scântei a spus că această propunere înseamnă nerespectarea deciziei de convocare a plenului Senatului pentru sâmbătă şi a avertizat că va avea implicaţii asupra sănătăţii cetăţenilor.

Duminică, Robert Cazanciuc a criticat din nou proiectul de lege elaborat de Guvern privind carantinarea şi izolarea, susţinând că este un „dezastru” şi, ca urmare, actul normativ va fi votat când va corespunde „nevoii românilor”, după dezbateri cu toţi cei implicaţi în aplicarea lui.

El a amintit că au fost solicitate puncte de vedere din partea Ministerului Justiţiei şi Consiliului Superior al Magistraturii, iar Guvernul trebuie să prezinte o fundamentare din practica europeană în privinţa internării obligatorii şi detaşării obligatorii a medicilor.

„Când vom fi convinşi că legea corespunde nevoii românilor, o să votăm această lege, că o să votăm luni, că o să votăm marţi, miercuri o să vedem în funcţie de cum vor fi dezbaterile în comisie. Am invitat nu numai Ministerul Justiţiei şi CSM să vină la dezbateri, am invitat organizaţii neguvernamentale, asociaţii profesionale, toţi care sunt implicaţi într-un fel sau altul în aplicarea acestei legi trebuie să spună un punct de vedere, pentru că altfel dacă legea nu este clară, uşor de înţeles, uşor de aplicat doar îi păcălim pe români că vom avea o lege care îi protejează. Toate mecanismele din lege trebuie să fie foarte, foarte clare şi conforme cu nevoile noastre de astăzi”, a adăugat social-democratul.

El a arătat că, până luni, Guvernul trebuie să prezinte o fundamentare din practica europeană privind internarea obligatorie şi detaşarea obligatorie a medicilor.

„Am rugat Guvernul ca până luni să ne ofere o fundamentare din practica europeană, cum se întâmplă în Germania, în Austria, în Spania, în Italia, pe internarea obligatorie şi pe detaşarea obligatorie a medicilor. De asemenea, am cerut Ministerului Justiţiei să avizeze acest proiect pentru a arăta foarte clar dacă actul normativ corespunde legii fundamentale din România şi practicii CEDO în această materie. Am cerut un aviz şi de la CSM pentru că în mod cert proiectul elaborat de Guvernul Orban nu are avizul CSM, deşi pentru a respecta decizia CCR este nevoie de o procedură detaliată de contestare la un judecător”, a explicat senatorul PSD.

Joi seara, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, acceptând mai multe amendamente convenite şi în urma unei discuţii cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat vineri prezenţa în Senat a premierului Ludovic Orban şi a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, la dezbaterea proiectului.

sursă: Agerpres

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

LIVE VIDEO: Protest la Spitalul de Boli Cronice din Câmpeni. Se cere deschiderea unității medicale

Publicat

Un protest la Spitalul de Boli Cronice din oraşul Cîmpeni, judeţul Alba, are loc, luni 13 iulie, față de conducerea instituției. 

Manifestarea este organizată de mai mulți medici, dar și de câțiva pacienți. 

Medicii şi pacienţii solicită demisia managerului Constantin Bar şi a directorului medical, Dumitru Corpodean, potrivit adevărul.ro.

Un repreznetant al medicilor susţine că unitatea medcială se poate redeschide pentru bolanvi, însă, conducerea refuză acest lucru.

”Mi s-a luat dreptul la muncă, lucrez în mod ilegal, în forţă, fiind mereu băgat şi socs în concediu de odihnă. Toţi cei pe care i-am consultat am făcut-o ilegal. Inclusiv pe mama domnului primar. Am făcut demersuri la primărie şi nu mi s-a răspuns în niciun fel. Toate plângerile care s-au făcut în legătură cu comprtamentul execrabil al domnului Bar, l-au lăsat rece pe domnul primar”, a spus unul dintre medicii care a organizat şi participă la protest.

Video-ul live este transmis pe o pagina de Facebook – ”Evoluție în instituție”.

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Adrian Năstase, declarații suprinzătoare despre creșterea pensiilor cu 40%: ”Totul este mai curând o jucărie electorală”

Publicat

Fostul premier Adrian Năstase a făcut declarații surprinzătoare cu privire la majorarea pensiilor. Acesta consideră că orice discuție pe acest subiect trebuie legată de mersul economiei.

Declarațiile sale sunt contrazic curentul din PSD, partid care intenționează să depună o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban, exact pe acest subiect. 

„Nu poți să oferi o creștere de 40% pentru un an, pentru că pensionarii vor trăi totuși mai mulți ani, chiar dacă sunt oameni în vârstă și vor trebui să aibă o pensie sustenabilă și pentru doi, pentru trei, pentru patru ani.

Or, în măsura în care nu reușești să realizezi resursele economice necesare să produci banii necesari asigurării acestor pensii, totul este mai curând o jucărie electorală si eu n-am fost niciodată de acord cu așa ceva.

Unii au spus că am avut o abordare mai curând social-liberală. Eu cred că economia este cea care trebuie să-mi dea măsura tuturor lucrurilor. Merge economia, vom avea bani li pentru pensii”, a declarat Adrian Năstase.

El a mai spus că este conștient că nu-și va atrage simpatie pentru aceste declarații, dar a subliniat că pensiile ar trebui să crească la începutul anului cu 15-20%, după care orice altă majorare să se facă doar dacă o permite situația economică.

Reamintim că social-democrații au anunțat că vor depune moțiune de cenzură dacă guvernul liberal nu crește cu 40% punctul de pensie de la 1 septembrie, așa cum prevede legea.

Premierul Ludovic Orban a spus că Guvernul va crește pensiile, dar nu cu 40% pentru că bugetul țării nu permite acestă majorare.

Sursă: Evz.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate