Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Declarație surprinzătoare a fostului lider UDMR, Marko Bela: Transilvania nu poate să revină Ungariei

Publicat

Fostul lider UDMR, Marko Bela, a dat un interviu pentru presa maghiară, în care a atins mai multe puncte referitoare la relațiile dintre România și Ungaria, dar și despre eternul subiect – Transilvania.

Referitor la Transilvania, în timpul interviului, fostul șef UDMR, a declarat: ”Transilvania nu poate să revină Ungariei, deoarece românii sunt în majoritate de mult, iar astăzi aici locuiesc douăzeci şi ceva la sută maghiari şi şaptezeci şi ceva la sută români”.

Reamintim că Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus.

Interviul a fost dat de Marko Bela pentru portalul de știri www.24.hu și tradus de g4media.ro.

”Transilvania nu poate să revină Ungariei, deoarece românii sunt în majoritate de mult, iar astăzi aici locuiesc douăzeci şi ceva la sută maghiari şi şaptezeci şi ceva la sută români.

Situaţia este complicată şi de faptul că cei douăzeci şi ceva la sută nu au o distribuţie omogenă, deoarece în estul Transilvaniei, în partea mai îndepărtată de graniţa ungară, în cele două judeţe din Secuime se concentrează populaţia maghiară, acolo suntem prezenţi în procent de şaptezeci – optzeci la sută, în altă parte suntem minoritari sau chiar o diasporă.

Toate acestea, în sine, fac inutilă această amărăciune continuă despre apartenenţa Transilvaniei”, a declarat Marko Bela.

Un statut administrativ specific Transilvaniei

Totuşi, politicianul crede că Transilvania ar trebui să obţină un statut admninistrativ specific, referindu-se cel mai probabil la autonomie. „Desigur, este un alt subiect faptul că ceea ce este acum, este rău, iar pentru Transilvania ar trebui creat un statut administrativ specific. Pentru acest statut ar trebui să se lupte”, a  mai adăugat fostul lider UDMR.

sursă: g4media.ro, adevărul.ro

sursă foto: cluj24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gyula

    sâmbătă, 29.08.2020 at 10:56

    Și noi ăștia de etnie maghiară nu vrem să mergem cu Ungaria, pt că noi suntem romani și simțim românește, dacă vor populație, le dam rromi lor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax