Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Declarații alarmante ale șefului NATO: Un război total cu Rusia este o posibilitate reală. Lucrurile pot merge groaznic de prost

Publicat

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, avertizează că situația din Ucraina poate scăpa de sub control.

”Ar deveni un război între Rusia și NATO (…) Un război total este o posibilitate reală” sunt declarațiile acestuia. 

Este vorba despre o serie de declarații acordate de acesta presei străine, sintetizate de G4Media.ro.

„Dacă lucrurile merg prost, pot merge groaznic de prost”, a declarat secretarul general al NATO, în declarațiile făcute într-un interviu acordat jurnalistei norvegiene Anne Lindmo de la postul de televiziune NRK.

De asemenea, The New York Times îl citează pe șeful organizației nord-atlantice care avertizează că un „război total” cu Rusia este „o posibilitate reală”.

Vezi și FOTO-VIDEO: Mitraliere grele fabricate în Cugir, pe frontul din Ucraina. Au fost modificate pentru țintirea dronelor

”Este un război teribil în Ucraina. Este, de asemenea, un război care poate deveni un război cu drepturi depline care să se extindă într-un război major între NATO și Rusia. Lucrăm în fiecare zi pentru a evita acest lucru”, a spus și pentru The Guardian.

Situația se radicalizează: Rusia vorbește despre posibilitatea unui atac preventiv

Toate aceste declarații vin în contextul în care Moscova i-a acuzat în mod repetat pe aliații din NATO că au devenit efectiv parte la conflict, furnizând arme Ucrainei, antrenându-i trupele și furnizând informații militare pentru a ataca forțele rusești.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, la Bişkek, că Rusia şi-ar putea modifica doctrina militară introducând posibilitatea unui atac preventiv pentru a dezarma un inamic, informează AFP.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax