Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Declarații ale premierului Florin Cîțu: Indicatori de performanță pentru salarizarea bugetarilor și pensii pe baza contribuției

Publicat

Premierul Florin Cîțu a declarat că e nevoie de modificarea legii salarizării bugetarilor și de o nouă lege a pensiilor bazată pe contributivitate. Noua lege ar trebui să introducă indicatori de performanță pentru bugetari. 

De asemenea, acesta a spus că potrivit actualei legi a salarizării, președintele României ar fi trebuit să aibă salariul cel mai mare dintre toți bugetarii, lucru care nu se mai întâmplă. 

Principalele declarații ale premierului:

În acest moment ne uităm la modificarea a două legi care au creat probleme sustenabilității finanțelor publice în România.

Vorbim de legea salarizării unitare, care a fost prezentată public ca o lege care trebuia să elimuine inechitățile din administrația publică, dar a creat probleme cu tot felul de excepții care au apărut în ultimii ani.

Când a fost prezentată această lege, s-a spus că președintele României are salariul cel mai mare și de acolo pornim cu restul salariilor.

Nu mai este așa, președintele României nu mai are salariul cel mai mare și trebuie să reanalizăm această lege a salarizării.

Legea pensiilor – această coaliție a spus din primul moment, vrem o lege a pensiilor bazată pe contributivitate.

La legea salarizării e vorba de a introduce mai multă eficiență. E vorba și de a lega veniturile de performanță, sunt mai multe lucruri.

Trebuie să introducem și niște indicatori de performanță care să fie conectați la aceste venituri, creșterea veniturilor să nu mai fie decisă politic în fiecare an.

Sursă: Digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax