Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Declaraţii ale preşedintelui interimar Crin Antonescu, după decizia CCR privind referendumul: „Nu mă retrag din politică”


Publicat

Preşedintele interimar Crin Antonescu a făcut o serie de declaraţii, după comunicarea deciziei Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului şi reîntoarcerea preşedintelui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. Acesta a spus că nu se retrage din politică şi că îşi reia activitatea în calitate de preşedinte PNL şi copreşedinte USL.

Declaraţii Crin Antonescu:

– am luat act de hotărârea CCR; atât eu, ca preşedinte interimar, cât şi PNL vom respecta, aşa cum am anunţat, hotărârea; cursul procedurilor care urmează va fi parcurs, nimeni nu pune la îndoială respectarea deciziei

– socotim hotărârea CCR nedreaptă, pentru că ignoră votul a 8,5 milioane cetăţeni, pentru că ignoră o majoritate reală a cetăţenilor care ar fi trebuit, conform tuturor legilor invocate chiar de Curte, să constituie cvorumul;

– în mod contradictoriu cu propriile sale decizii, CCR a refuzat să ia act de situaţia că cel puţin peste 2 milioane alegători români nu puteau figura in listele permanente, ca atare nu puteau fi luaţi în calcul;

– chiar dacă respectăm decizia CCR şi chiar dacă Băsescu redevine legal preşedinte al României, pentru noi, Traian Băsescu nu mai este preşedinte sau e preşedinte ilegitim, pe care, politic, nu îl recunoaştem;

– vedem cum azi, din punct de vedere birocratic, regimul Băsescu forţează o victorie, revenirea în funcţie a unui om care a fost în măsură copleşitoare, delegitimat prin votul românilor, ales cu 5 milioane de voturi şi destituit de 7 milioane; nu putem pune problema coabitării, pentru că nu e vorba de coabitarea noastră cu Băsescu, ci cu cei 7,5 milioane români, care nu doresc să mai coabiteze cu el;

– Băsescu poate coabita cu Parchetul General, cu majoritatea CCR, cu serviciile secrete, cu instanţe internaţionale, dar nu mai poate coabita cu 7,5 milioane români şi, ca atare, nici cu noi, pentru că obligaţia noastră politică nu e faţă de CCR, de Traian Băsescu şi prietenii săi, ci faţă de ei 7,5 milioane oameni.

– Am spus că dacă Băsescu nu va fi demis de voinţa alegătorilor români mă voi retrage definitiv din politică. Nu mă retrag din politică, pentru că Băsescu a fost demis în realitate, pe fond, pe temeiuri de majoritate. Nu mi-am luat angajamentul de demisie nici în faţa Comisiei Europene , nici a Departamentului de Stat al SUA, nici a majorităţii CCR. Azi rămân şi eu şi PNL, in serviciul oamenilor care sunt nedreptăţiţi. Cel care trebuie să demisioneze e Traian Băsescu. Eu nu fug in faţa tuturor combinaţiilor de putere pe care Băsescu le face.

– Aştept partidul Parchet să mă aresteze pe mine şi pe toţi cei care suntem in slujba acestor oameni. PNL rămâne în serviciul celor 7,5 oameni cu toate riscurile, eforturile, frustrarea şi dezamăgirea pe care o simţim ca toţi cei care îşi văd voinţa şi votul batjocorite. Apelul meu către ei: să creadă în continuare in democraţie, să respecte reguli.

– chem toţi membrii PNL, pe toţi cei care ne-au votat să sprijine acest guvern; menţinerea USL nici nu trebuie pusă în discuţie

– îmi reiau activitatea politică în calitate de preşedinte al PNL şi copreşedinte al USL; mai devreme sau mai târziu, regimul Băsescu va cădea

– Sunt momente dificile. Tuturor oamenilor care simt frustrare, dezamăgire, le spun: am făcut ce trebuia făcut, aţi făcut lucrul corect în democraţie, v-aţi dat votul. Nu renunţaţi la convingerea că votul vostru contează, că solidaritatea noastră e cea care va impune destinul acestei ţări. Băsescu nu îşi va da demisia, va continua să mintă, propaganda sa va continua să mintă, PPE deja face comentari in legătură cu ce ar trebui să facă instituţiile României. Nu avem de ales, trebuie să continuăm lupta. Vom lupta până la capăt, vom elibera ţara de regimul Traian Băsescu.

Ca răspuns la unele întrebări ale ziariştilor din presa centrală, Crin Antonescu a mai declarat:

– Această poveste cu economia afectată de suspendarea lui Băsescu noi nu o înghiţim, economia a fost pusă pe butuci de regimul lui Băsescu. Niciodată nu va fi convingător argumentul: taci, înghite, nu-ţi exprima voinţa, că scade leul. Nu mă interesează nici declaraţiile lui Mugur Isărescu, România e un stat democratic. Vom continua lupta cu Băsescu cu toate armele democratice şi legale.

– Eu apreciam că sunt şanse infime ca Băsescu să revină, corobărând nişte date, nişte articole de lege şi nişe cifre. Am fost surprins de decizia CCR, sunt dezamăgit, sunt frustrat.

– Cetăţenii români aleg modul în care îşi apără drepturile prin manifestări civile. Singura mea recomandare e că trebuie să fie unele legale, în rest nu dau eu sugestii. Dar e o ţară în care nu e suficient ca oamenii să voteze, votul lor poate fi uşor ignorat.

La întrebarea, „Ne putem gândi la o altă procedură de suspendare a preşedintelui, dacă nu respectă Constituţia?”, Antonescu a răspuns: „Fără doar şi poate.”

Sursa: realitatea.netȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. vali

    miercuri, 22.08.2012 at 12:14

    D-nule Crin Antonescu, esti un MINCINOS !
    Membri PNL ar trebui sa te inlature fara drept de apel.Nu cred ca PNL are nevoie de un astfel de specimen,care,pe deasupra ,mai si instiga oamenii la manifestari de strada,numai sa-ti aperi tu si Ponta pozitia in stat.In PNL sunt destui,daca nu chear majoritatea,oameni cinstiti si oricare iti poate lua locul in prima secunda.Asa ca,lasa locul liber de buna voie si pleaca la Isarcea.Poate mai faci ceva scoala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

În weekend: ”Stagiunea cu Skepsis 2020” continuă cu spectacole în aer liber, la Alba Iulia. Reguli pentru spectatori

Publicat

Proiectul cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2020”, propus de compania de teatru Skepsis, continuă cu o serie de weekenduri cu spectacole în aer liber, la Alba Iulia.  

Sâmbătă, 15 august, începând cu ora 20:00, în curtea interioară a Palatului Apor, vă invităm la o seară având ca temă „Năzbâtiile lui Arlechino”. Seara este dedicată Comediei dell Arte – un gen specific care a marcat începuturile teatrului ca artă în Italia, în perioada Renașterii, cunoscând o largă notorietate. Prin ritmul susținut, personajele tipologice și pline de farmec, prin intrigile simple și umorul direct, Comedia dell Arte reușește mereu să genereze bună dispoziție și veselie în inimile tuturor. În cadrul mai multor episoade, ne vom reîntâlni cu câteva personaje principale ale genului, precum Arlechino, Pantalone, Colombina, prinse în eternul joc al puterii și autorității stăpânului pus în dificultate de istețimea servitorilor.

Duminică, 16 august, de la ora 20:00, tot în curtea interioară a Palatului Apor, vă provocăm la un salt în timp și vă propunem o seară dedicată teatrului contemporan, având ca temă „Oameni la limită” și în care se vor aborda câteva texte scurte de Matei Vișniec, un grup de episoade care abordează tematici diferite, precum umanitatea, războiul, supraviețuirea, toate într-o notă ironică cu accente fine de umor. Trecutul și prezentul, sacrificiul și lașitatea, instinctul și conștiința se întrepătrund și se joacă la granița dintre lumină și întuneric.

Accesul publicului este gratuit la toate spectacolele, fiind restrâns de limitele spațiului de desfășurare și regulie de distanțare socială care vor permite participarea unui număr de maxim 60-80 spectatori/spectacol. În cazul vremii nefavorabile, spectacolele vor fi anulate. Noutăți și detalii despre activități pot fi urmărite pe pagina facebook a Organizatorului https://www.facebook.com/skepsis2002/

Spectacolele sunt prezentate în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2020 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis dezvoltă colaborări artistice cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, organizatorul va respecta următoarele reglementări:

Zona va fi delimitată având căi de acces clar identificate și separate pentru public (intrarea în zona de activități doar pe poarta principală a Palatului Apor – ieșirea exclusiv prin spatele Palatului Apor).

La căile de acces vor fi amplasate dispozitive cu substanțe dezinfectante pentru mâini cu posibilitate de utilizare gratuită.

Fiecare cale de acces va fi controlată și operată de către organizatori prin personal de securitate sau voluntari car vor purta mănuși și măști.

Locurile pentru spectatori vor fi marcate vizibil și vor fi amplasare scaune.

Accesul publicului se va face în urma verificării stării de sănătate prin măsurarea temperaturii cu termometru non-contact, efectuarea triajului observațional și dezinfectarea mâinilor.

Purtarea măștilor de protecție care să acopere nasul și gura este obligatorie pe toată durata evenimentului.

Accesul în spațiul de evenimente se va face cu respectarea distanțării sociale de 1,5 m între persoane.

Nu se permite consumul de alimente sau băutură în locație înafară de băuturi ambalate în recipiente individuale cu capac, fără paie de unică folosință.

Persoanele care refuză aceste condiții nu vor avea acces în spațiul de eveniment. Înainte de derularea evenimentului scaunele vor fi dezinfectate cu substanțe biocide avizate.

La fiecare cale de acces vor fi amplasate pubele cu capac pentru produse nepermise în zona de eveniment, iar la ieșire pentru aruncarea măștilor de protecție.

Evenimentul nu va avea o durată mai mare de 4 ore consecutive/zi.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Peste 100 de utilaje mobilizate pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Antreprenorul, monitorizat de CNAIR

Publicat

Peste 100 de utilaje au fost mobilizate în această perioadă de constructorul lotului 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Sebeș și Alba Iulia. CNAIR recunoaște că fără o mobilizare exemplară a antreprenorului la execuția structurilor de la nodul Sebeș și nodul Alba Iulia Nord, porțiunea de autostradă nu va putea fi deschisă traficului până la data anunțată de 30 noiembrie 2020. 

Potrivit ultimei raportări a CNAIR, stadiul fizic al lucrărilor pe lotul 1 este de 89,5 %. Antreprenorul este monitorizat constant în șantier de către echipe mixte CNAIR SA și DRDP Cluj, au mai precizat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

„Avansează lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș Turda. Constructorul a mobilizat în această perioadă peste 100 de utilaje pentru a asigura un ritm bun al lucrărilor”, au transmis reprezentanții CNAIR, miercuri, după o vizită pe șantier.

Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Lancrăm și Sântimbru 

Lungime: 17 kilometri (km 0+000 – 17+000)

Antreprenor: Asocierea Impresa Pizzarotti & C Spa Pomponio Construcții SRL

Valoare proiect: 541,73 milioane lei, fără TVA

Data începerii: 2 decembrie 2014

Data finalizării: 30 noiembrie 2020

Stadiu fizic actual: 89,50 %

Stadiu financiar actual: 80,03%

Probleme: Slaba mobilizare a antreprenorului – nu se lucrează într-un ritm satisfăcător la structurile aferente nodului Sebeș (unde nu există probleme tehnice legate de relocările de utilități). Fără o mobilizare exemplară a antreprenorului la execuția structurilor de la nodul Sebeș și nodul Alba Iulia Nord, nu se va putea atinge obiectivul de finalizare a construcției la data de 30 noiembrie 2020.

Antreprenorul este monitorizat constant în șantier de către echipe mixte CNAIR SA și DRDP Cluj, la data prezentei înregistrându-se o intensificare a activității în șantier.

O altă problemă semnalată de CNAIR a fost relocarea liniei electrice LEA 110 KV, zona nod rutier Alba Iulia Nord.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Bogdan Lazăr, ALDE Alba: Galacticii și galaxiile din capul unora cu aere de primar! (P)

Publicat

”În ultima perioadă tind să cred că cei care se străduiesc să posteze în numele unui ilustru edil ce se chinuie să umple urmele pașilor lui Hava chiar au luat în serios un pamflet și vor să zboare pe Marte. Promisiunile curg cu nemiluita și cele 24 de ore ale unei zile se dovedesc prea puține pentru a le cuprinde pe toate.

Sute de tone de pietriș pe tot atâtea sute de km de “drum” urban, străzi pe care nici măcar “umbra lui Mircea” nu a trecut vreodată, astăzi în plină campanie “sunt prinse” în marea asfaltare (evident, pe hârtie). Dar cel mai trist este modul josnic în care cei care au lăsat sportul din Alba să moară, acum pozează în marii lui salvatori!

Mai rămâne să ni se spună că Messi sau Ronaldo și-au dat acordul să evolueze pe stadionul din Cetate și le-au rezolvat pe toate… Curg banii gârlă: pe măști, pe pavaje și, mai nou, pe Stadionul Cetate! Ani de zile sportul a fost în moarte clinică iar atletismul, halterele, boxul, luptele, înotul sau tenisul de masă au fost subfinanțate și lăsate să moară de la un ciclu electoral la altul… Asta după ce au înmormântat cu totul fotbalul albaiulian.

Iar acum, făuritorii de cuvinte și slalomiștii printre stele visează că dacă vor arunca în derivă cu 400.000 de lei în FC Unirea totul se va trezi la viață. Trebuie să o recunoaștem: a fost un vis frumos pe care l-am trăit în toată realitatea lui. Promovarea FC Unirea în prima ligă a fost o imensă bucurie și ar fi trebuit să fie un imbold uriaș. Din păcate, și atunci ca și acum s-a ratat totul. Atunci era timpul perfect ca Primăria Alba Iulia și CJ Alba (ambele conduse de exact aceiași oameni ca și acum) să aibă o strategie pentru a menține vie performanța, pentru a pregăti noi și noi generații de sportivi de palmares.

Este clar pentru toți că astăzi, nu mai putem menține vie decât speranța unei schimbări reale, însă nu la FC Unirea. Ci acolo de unde au plecat toate problemele sportului din Alba Iulia! La Primăria unde săracul Paul este legat de alții cu lanțuri de scaunul de primar pentru a nu fi smuls de electoratul dezamăgit, precum oarecând pomii din Custozza… Cei isteți vor înțelege aluzia!”, a declarat Bogdan Lazăr, candidatul ALDE Alba, pentru Primăria Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Șoferii nu vor mai fi obligați să aibă cu ei polița RCA pe hârtie. Ce dovadă ar putea prezenta polițiștilor. PROIECT

Publicat

Șoferii care nu prezintă polițiștilor rutieri polița RCA în orginal, pe hârtie, ar putea scăpa de amenzi. Un proiect prin care șoferii nu vor mai fi obligați să prezinte polița RCA printată, fiind suficientă o variantă electronică, a fost publicat în dezbatere, miercuri, de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). 

Proiectul de modificare și completare a Normei nr. 20/ 2017 privind asigurările auto din România a fost publicat recent în dezbatere publică pe site-ul ASF.

„Conducătorii auto vor putea prezenta agenților de poliție, la un eventual control, și varianta electronică a poliței RCA. Prin urmare, nu va mai fi necesar ca șoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie.

De asemenea, valabilitatea poliței RCA va putea fi verificată și prin interogarea bazei de date AIDA, dezvoltată și administrată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, ce conține informații cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României și prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data verificării”, se arată într-un comunicat al ASF.

„Dovada încheierii poliței RCA în fața organelor de poliție rutieră este necesar să se realizeze prin prezentarea poliței RCA atât în formă tipărită cât și în format electronic sau, în lipsa acesteia, prin interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României”, se precizează în nota de fundamentare.

Reamintim faptul că Asociația Utilizatorilor de Servicii Financiare a cerut conducerii ASF să elimine această aberație care permitea ca șoferii să fie amendați cu sume între 1.000 și 2.000 de lei și să rămână fără certificatul de înmatriculare chiar dacă au plătit online asigurarea de răspundere civilă.

sursa: asfromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate