Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Declarații ȘOCANTE în cazul CRIMEI de la Lunca Mureşului. „Inculpatul a fost doar un instrument”

Publicat

Tribunalul Alba a continuat în această sătpămână cercetarea judecătorească în dosarul crimei de la Lunca Mureşului, cu victimă fostul primar Ioan Rusu şi inculpatul Barsony Gligor trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor. La acest termen au dat declaraţii în faţa instanţei fiica victimei, Andreea, şi o colegă de serviciu cu fostul primar şi soţia acestuia, prietenă de familie a acestora.  Fiica victimei a declarat în sala de judecată faptul că este convinsă că există „autori morali“ care au dat ordin ca tatăl ei să fie ucis, iar bărbatul arestat pentru această faptă a fost doar un „instrument“.

Fiica fostului primar a lansat în instanţă o ipoteză surprinzătoare: Barsony Gligor nu ar fi singurul vinovat de moartea tatălui ei. În opinia acesteia, ”autorii morali”, care au comandat omorul, sunt liberi.

”Din punctul meu de vedere fapta a fost premeditată. Sunt convinsă că există persoane care sunt libere. Inculpatul a fost doar un instrument. A fost un act pregătit de anumite persoane, iar inculpatul a fost instrumentul care a dus la îndeplinire fapta. Dacă ancheta era extinsă, existau răspunsuri la anumite întrebări pe care noi ni le punem”, a spus fiica lui Ioan Rusu la Tribunalul Alba, potrivit adevărul.ro

Aceasta a vorbit şi de faptul că ar fi existat şi bani la mijloc. ”Felul cu trăiesc fiul şi fiica inculpatului arată că dispun de anumite beneficii materiale care nu sunt justificate pintr-o activitate lucrativă în urma căreia să obţină bani. Convingerea mea este că tatăl meu a avut duşmani care l-au şantajat prin inculpat. Eu personal mă simt în pericol datorită faptului că autorii morali ai faptei nu au fost identificaţi şi nu au fost aduşi în faţa legii”, a completat femeia. Aceasta a mai spus că nu poate înţelege cum un om pe care l-a ajutat atât de mult tatăl ei a ajuns să îl ucidă. ”Acest om mi-a ucis părintele. Este clar, dar am foarte multe semne de întrebare. Pe cine a ajutat mai mult i-a luat viaţa. L-a susţinut să îşi ridice o locuinţă şi cu alimente. Îi ducea în fiecare zi lapte pentru că acesta s-a îmbolnăvit de stomac în perioada detenţiei. Mi-a zis că trebuie să îl ajute, altfel cum se poate integra în societate după ce a ieşit din închisoare. Nu voi putea să înţeleg vreodată cum cineva a putut acţiona cu atâta ură. Tatăl meu ajuta pe toată lumea. Acesta era şi cel mai mare defect al lui”, a afirmat fiica victimei.

Tot ieri a mai fost audiat un martor propus de părţile civile, o angajată a Primăriei Lucna Mureşului şi prietenă de familie.

”Între membrii familiei a fost o relaţie deosebită. Au fost profund afectaţi de moartea capului familieii şi în continuare trec prin această stare. Sunt foarte afectaţi pentru că sunt prea puţine dovezi, care să îi liniştească sufleteşte. Sunt nemulţumite de starea de incertitudine legată de autorul faptei şi de atitudinea inculpatului care nu îşi reucunoaşte fapte. De asemenea, nu cunosc motivul pentru care a luat viaţa victimei”, a spus martora în instanţă.

Ioan Rusu a fost ucis în seara zilei 26 noiembrie 2016. Potivit rechizitoriului, pe fondul unui conflict spontan, Barsony Gligor i-a aplicat victimei de 62 de ani mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i 20 plăgi, unele tăiate altele înţepate, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces. Bărbatul ucis a fost găsit noaptea, în jurul orei 3.30, lângă maşina proprie, la marginea satului de către şeful de post şi un prieten de familie. Barsony Gligor a refuzat să facă declaraţii în faza de urmărire penală, iar în instanţă a spus doar că este nevinovat. Cele trei părţi civile, soţia şi copiii victimei s-au constituit parte civilă cu suma de 700.000 de lei.

 

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax