Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decontarea integrală a abonamentului pentru transportul elevilor, avizată de comisie, la Camera Deputaţilor

Publicat

autobuz golComisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor a dat raport de adoptare pentru nou proiect de lege prin care elevii vor putea beneficia de decontarea sumelor integrale pe care le plătesc pentru abonamentele de transport şcolar. 

Iniţiativa a fost promovată de PNL, ai căror reprezentanţi din Alba susţin că această măsură vizează eliminarea plafonării abonamentelor elevilor navetişti pentru că varianta actuală este o măsură considerată a fi discriminatorie, prin decontări parţiale a restanţelor înregistrate la naveta şcolară.

„În acest moment, sunt peste 138.000 de elevi care fac naveta la școală, iar suma decontată de către stat este de multe ori la jumătatea cheltuielilor reale pe care elevii le au pentru plata abonamentelor.

Județul Alba, din păcate, este unul dintre județele în care această situație persistă, la fel ca și în alte județe precum: Argeş, Brăila, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Mehedinţi, Mureş, Satu Mare, Vâlcea ș.a.

Noua propunere legislativă susținută de către Partidul Național Liberal are la bază atât prevederi din Legea Educaţiei Naţionale, dar şi din Constituţie. Astfel, din punct de vedere al cadrului legislativ, fiecare cetăţean are drepturi egale la învăţătură, iar statul român trebuie să asigure cetățenilor săi accesul nediscriminatoriu la educaţie”, transmit reprezentanţii PNL Alba.

De asemenea, potrivit sursei citate, noul proiect legislativ urmărește să contribuie și la diminuarea numărului de elevi care părăsesc școala din cauza problemelor financiare, un studiu recent arătând că destul de mulți elevi din ciclul gimnazial și liceal nu-şi continuă studiile din motive de ordin financiar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nicu

    joi, 05.11.2015 at 08:58

    E bine daca se adopta lege deoarece in cazul elevilor din Apuseni ce fac naveta la liceele din Câmpeni sau Baia de Arieș suma modica pe care o ofera deocamdata staul este de obicei la un sfert din valoarea abomamentului.
    Asta pe langa faptul ca sunt practic jefuiți de firma Ariesul unde pentru un abonament pe 16 km 236 lei, iar ca exemplu pentru un abonamemt Alba iulia-Blaj platesti 210 lei iar distanta este dubla.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax