Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decontarea manualelor pentru elevii din clasele XI-XIII. Care este procedura prin care tinerii pot obţine 55 de lei de la minister

Publicat

oana badea Aplicarea hotărârii de guvern prin care elevii din clasele XI-XIII pot primi bani de la Ministerul Educaţiei pentru manuale, ajutor de maximum 55 de lei, se loveşte de probleme de comunicare şi birocraţie. Cel puţin aşa consideră Oana Badea, vicepreşedinte BPJ – PNL Alba, care şi motivează de ce elevii ar putea să renunţe să mai ceară decontarea acestor cheltuieli.

Potrivit HG 733/2015, în vigoare de la 10 septembrie, elevilor aflați în anul școlar 2015 – 2016 în clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a li se vor deconta cheltuielile pentru achiziționarea de manuale școlare, în valoare de 55 de lei (pentru fiecare elev).

Decontarea cheltuielilor se va face pe baza solicitării scrise a elevului, însoțită de factura fiscală din care să reiasă numele elevului/ părintelui sau tutorelui legal instituit, suma achitată, titlurile manualelor achiziționate, autorii, editura, după caz.

Suma va permite decontarea, cel puțin parțială, a cheltuielilor elevilor pentru achiziționarea manualelor școlare.

Totodată, hotărârea prevede că se vor deconta sumele cheltuite pentru achiziționarea manualelor școlare care se regăsesc în lista manualelor aprobate de Ministerul Educației și Cercetării Științifice pentru nivelul de clasă la care este înmatriculat elevul.

Școlile decontează până la data de 18 decembrie 2015 sumele pentru care au fost depuse documente justificative până la data de 15 noiembrie 2015.

Oana Badea a transmis într-un comunicat de presă că, până în prezent, nu s-a realizat vreo diseminare instituțională a hotarârii în așa fel încat informația în sine și procedurile să fie cunoscute de către beneficiarii direcți și indreptătiți.

„Pentru acest lucru, ministerul și ISJ Alba sunt răspunzătoare. Cerem celor responsabili informarea corectă şi urgentă a elevilor din ciclul superior al liceului cu privire la dreptul lor de a beneficia de manuale gratuite. De asemenea, solicităm IŞJ Alba, cel care are obligaţii instituite prin lege, să asigurare manualele în şcoli, să facă publică procedura pe care o au de urmat elevii, astfel încât textul HG 733 să devină realitate pentru fiecare dintre beneficiari”, a transmis Oana Badea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax