Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Decontările pentru lucrări publice vor fi indexate cu creșterea sau scăderea prețului la materiale. Proiect de ordonanță

Publicat

palatul principilor lucrari de restaurare 2019

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că decontările pentru lucrări vor putea fi indexate cu creșterea sau scăderea prețului la materialele de construcții. Ministerul Dezvoltării pregătește un act normativ pentru acest lucru. 

Administrațiile locale se confruntă cu o problemă majoră: firmele care lucrează la investiții nu mai pot face față cheltuielilor  cu materialele, care sunt și de două ori mai scumpe față de data la care s-au înscris la licitații.

În aceste condiții mai multe asociaţii ale antreprenorilor din construcţii au atras atenţia asupra faptului că majoritatea proiectelor riscă să se blocheze din această cauză.

„Iarăşi o veste bună – ştiţi foarte bine că de trei luni jumate discutăm acest subiect – Ministerul Dezvoltării, şi îl felicit pe ministrul Dezvoltării Attila Cseke şi echipa care a lucrat, a pregătit un proiect de ordonanţă de Urgenţă privind indexarea contractelor ca urmare a creşterii preţurilor la materialele de construcţie, cu o formulă care se aplică la fiecare decontare de situaţii de lucrări şi care ia în calcul o formulă care să cuantifice atât creşterile, cât şi scăderile de preţuri la diferitele materiale de construcţie.

Fiecare decontare să fie, practic, flexibilă în funcţie de evoluţia preţului la materialele de construcţie”, a anunţat Ludovic Orban, marţi seară, la finalul şedinţei Coaliţiei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax