Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deconturi pentru vacanțe fictive: angajații unor firme de energie și o agenție de turism din Alba Iulia, acuzați de înșelăciune

Publicat

Doi angajați ai unei agenții de turism din Alba Iulia și cinci angajați ai unor societăți comerciale din domeniul energiei sunt inculpați într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, fiind acuzați de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, este incriminată și agenția de turism Colibri Tour din Alba Iulia.

Pentru infracţiunile pentru care inculpaţii au fost trimişi în judecată, urmărirea penală se efectuează de organele de cercetare penală sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, se arată în documentele instanței.

În actul de sesizare s-a reţinut în esenţă că agenția de turism a emis în fals un număr de 133 de facturi privind vânzarea unor pachete turistice pentru ca angajaţii mai multor societăți comerciale din domeniul energiei să beneficieze de decontarea concediilor de odihnă, pe care ulterior le-a stornat.

Șase societăți cu activitate în domeniul energiei electrice și a gazelor naturale sunt părți civile sau părți vătămate în dosare.

Angajații sunt acuzați că au încercat să inducă în eroare societăţile angajatoare prin facturile respective, care atestau în mod nereal, spun procurorii, achiziționarea unor pachete turistice.

Aceștia au și depus facturile la societăţile angajatoare și au beneficiat de decontarea presupuselor cheltuieli pentru aceste concedii de odihnă, cauzând prejudicii societăţilor angajatoare.

Reamintim că angajații companiilor din domeniul energiei beneficiau de decontarea concediilor de către firma la care lucrau.

Companiile parte în dosar: 

 • E-ON ASIST COMPLET SA Parte civilă
 • SC DELGAZ GRID SA Parte civilă
 • E.ON ENERGIE ROMÂNIA SA Parte vătămată
 • E.ON SERVICI CLIENŢI Parte vătămată
 • SC ELECTRICA FURNIZARE SA Parte vătămată
 • SDEE TRANSILVANIA SUD- SUCURSALA DE DISTRIBUŢIE A ENERGIEI ELECTRICE ALBA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. pilu

  luni, 18.09.2023 at 16:04

  Hai că sunteţi tari. Metoda asta se practică de prin 2005, de atunci ştiu eu. Înapoiaţilor.

 2. Ntt Nttreaba

  luni, 18.09.2023 at 20:46

  oare și directorul ceteraș beneficiază de deconturi?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax