Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decoraţiile statului român nu pot fi conferite foștilor colaboratori ai Securității și persoanelor condamnate. Lege promulgată

Publicat

Decoraţiile statului român nu pot fi conferite cetăţenilor care au fost lucrători sau colaboratori ai Securităţii şi au desfăşurat activităţi de poliţie politică.

De asemenea, nu pot fi acordate cetăţenilor care au fost condamnaţi la pedeapsa privativă de libertate. Excepţie este situaţia în care a intervenit reabilitarea de drept sau reabilitarea judecătorească.

LEgea a fost promulgată joi, de preşedintele Klaus Iohannis.

Actul normativ modifică legea privind sistemul naţional de decoraţii al României în ceea ce priveşte condiţiile în care cetăţenilor nu le pot fi conferite decoraţii ale statului român.

„Decoraţiile nu pot fi conferite

  • cetăţenilor pentru care există o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, prin care se constată că au fost lucrători sau colaboratori ai Securităţii şi au desfăşurat activităţi de poliţie politică
  • precum şi cetăţenilor pentru care există o hotărâre judecătorească rămasă definitivă de condamnare la pedeapsa privativă de libertate, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea de drept sau reabilitarea judecătorească”, prevede legea.

Conform expunerii de motive a actului normativ, persoanele care sunt onorate cu distincţiile statului român trebuie să fie „de înaltă calitate morală”. Asupra lor „nu trebuie să planeze nicio umbră de îndoială”, potrivit Agerpres.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    vineri, 08.12.2023 at 13:36

    important ii ca au pensii babane, proprietati ca doar sunt revolutionari cu acte in regula si urmasi bine infipti prin diverse sinecuri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax