Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Dedeman lovit în plin de Certificatul Verde. În magazinul din Alba Iulia traficul a scăzut sub 50% de la aplicarea măsurilor

Publicat

d

Certificatul verde, o normă im­pusă de aproximativ două săp­tămâni, care restricţio­nează accesul persoanelor nevac­cinate în malluri, maga­zine de modă sau cos­metice, are efecte şi pe pia­ţa distribuţiei de materiale de construcţii, unde retai­lerii de bricolaj spun că resimt scăderi impor­tante ale traficului de cumpărători şi, implicit, ale vânzărilor.

„În acest moment, suntem nevoiţi să per­mitem accesul în magazine doar clien­ţilor care deţin un certificat verde. Înţele­gem să respectăm deciziile autorităţilor, nu avem alternativă.

De când au intrat în vi­goare noile dispoziţii legale, traficul în ma­ga­zinele noastre a scăzut cu circa 45% şi, drept rezultat, am fost obligaţi să reducem co­menzile de aprovizionare la furnizori, care sunt în proporţie de peste 85% compa­nii româneşti.

Dacă această situaţie se pre­lun­geşte, impactul în industrie va fi devas­ta­tor şi îi va afecta în mod egal atât pe retai­leri, cât şi pe producători, atât pe funcţio­narii care lucrează pentru stat, cât şi pe toţi cole­gii din mediul privat, atât pe cei vacci­naţi, cât şi pe cei nevaccinaţi“, a declarat pentru ZF.ro Dragoş Pavăl, acţionar al Dedeman, liderul pie­ţei de bricolaj din România, cu 56 de ma­gazine şi afaceri de 9,1 miliarde de lei în 2020.

Compania a încercat să se adapteze la situație și să încurajeze achiziția online a materialelor de construcții inclusiv prin asigurarea transportului la domiciliu. Dar aceste operațiuni presupun costuri suplimentare pentru clienți.

Cum pot comanda materiale la Dedeman persoanele care nu dețin certificat verde

Retailerul de bricolaj Dedeman anunță că persoanele care nu au certificat verde pot comanda online produsele dorite și le pot ridica în patru ore din magazinul ales, iar angajații companiei oferă consultanță în parcarea unităților comerciale, acolo unde pot fi preluate comenzile, în intervalul programului de lucru.

Cele trei modalități de livrare pe care compania Dedeman le pune dispoziția clienților

  • livrarea prin curier;
  • livrarea prin flota Dedeman;
  • ridicarea de la magazinul fizic DEDEMAN în care s-a plasat comanda.

Dacă în coș există produse livrabile prin curier și flota Dedeman, vei primi două comenzi: una prin curier (din depozitul online) și una prin Flota Dedeman (din magazinul în care ai plasat comenzile).

Taxele de livrare vor fi separate, în funcție de comandă.

Dedeman nu este singura companie care a recurs la această metodă. Retailerul electro-IT Altex a anunțat că servește clienții fără certificat verde în fața magazinelor, în cazul în care au de returnat un produs sau au o problemă care necesită service.

surse: Zf.ro, dedeman.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cici1800

    joi, 04.11.2021 at 09:42

    excelent! In sfarsit te poti duce fara sa te mai inghesui cu restul nevaccinatilor

  2. Raul

    joi, 04.11.2021 at 10:27

    falimentul să vă mănânce 😏

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax