Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deduceri de până la 1700 de lei lunar pentru familiile cu copii ai căror părinți sunt salariați. Proiect USR la Camera Deputaților

Publicat

Familiile care au copii ai căror părinți lucrează, vor putea obține deduceri de până la 1.700 de lei pe lună.

Deputatul Alin Apostol (USR) va depune săptămâna viitoare un proiect de lege pentru sprijinirea familiilor cu copii, dacă unul dintre părinți are un serviciu fiscalizat.

Indemnizația pentru sprijinirea familiei ar putea aduce până la 1700 de lei în plus pe lună, susține inițiatorul legii.

Deputatul Alin Apostol va propune ca familiilor care au copii să li se deducă din impozitul reținut la sursă (la angajator) o sumă care poate ajunge până la 1700 de lei.

Astfel, venitul obținut din activități salarizate ar crește, în funcție de numărul copiilor, al surselor de venit și al nivelului salarial.

Familiile în care ambii părinți lucrează vor primi deduceri mai mari

De asemenea, pentru echitate socială, deducerile vor fi invers proporționale cu venitul realizat: cei cu salarii mai mici vor putea deduce mai mult, deci vor avea venituri mai mari.

Această indemnizație nu ar mai fi condiționată de birocrație, ca în prezent, când pentru ajutoare de câteva sute de lei românii trebuie facă dovada că nu au animale domestice în gospodărie sau utilaje agricole, că au venituri mai mici de 530 de lei pe membru de familie etc.

De asemenea, proiectul său ar combate abandonul (primirea indemnizației fiind condiționată de o prezență a copilului de 90%, în anul școlar precedent) și ar stimula natalitatea, cota crescând odată cu numărul copiilor.

Dacă actualul sistem oferă un ajutor modest familiilor din rural, indemnizația pentru familie va crește substanțial venitul angajaților din urban.

Coaliției de guvernare îi va fi greu să explice de ce s-ar opune proiectului de lege inițiat de Alin Apostol, iar dacă acest proiect de lege ar fi votat, nu ar fi legat de Ministerul familiei, ci de inițiator, adică de USR, potrivit dcnews.ro. 

sursa foto: pixabay.com

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax