Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Defăimarea” politicienilor poate duce la închisoare. Lege promulgată de Iohannis. Avertismentul lui Cristian Tudor Popescu

Publicat

Românii care incită la ură pe criterii politice riscă să fie pedepsiţi cu închisoarea, potrivit unei legi promulgate de preşedintele Klaus Iohannis. Prevederea a fost strecurată la comun, într-o formulare privind alte tipuri de discriminare. 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri legea și a atras atenția asupra efectelor pe care le poate produce. 

O prevedere din legea defăimării este cea care generează discuții, respectiv cea bazată pe discriminarea legată de apartenența politică.

Propunerea legislativă adoptată de către deputaţi prevede că „incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA considerate de făptuitor drept cauze ale inferiorităţii unei persoane în raport cu celelalte se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 3 mai promulgarea Legii pentru modificarea art. 369 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Proiectul a fost atacat la CCR

Pe 28 aprilie, Curtea Constituţională a respins ca neîntemeiate, obiecţiile de neconstituţionalitate ale Avocatului Poporului şi USR pe proiectul de lege privind sancţionarea incităţii publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare, după ce a fost adăugat şi criteriul “opinie ori apartenenţă politică” între categoriile vizate.

Prin urmare, CCR a decis că legea este constituţională.

CTP, critică dură legată de legea defăimării politicienilor

Legea a fost comentată în termeni duri de jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

YouTube video

”Deci n-ai voie să spui ceva din care să rezulte că imbecilul cutărică, membru al partidului, e imbecil, pentru că el comite niște declarații, pentru că îl discriminezi și îl pui într-o stare de inferioritate.

Și pentru asta poți să faci pușcărie de la 6 luni la 3 ani (…) pentru că pui partidul respectiv, dacă vorbești de cineva de acolo din partid, înseamnă că îl pui în stare de inferioritate pentru apartenența sa la acel partid. Așa zice legea, a fost promulgată. Deci, să ne pregătim” a spus Popescu.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 04.06.2022 at 21:16

    Şi dacă-l faci prost este tot discriminare ? Însemnă că i-ai lezat creierul.

  2. Petru

    duminică, 05.06.2022 at 08:49

    Le e frică de adevăr?

  3. Gelu Stoian

    duminică, 05.06.2022 at 11:16

    DACA zici despre cutarica Senator PSD de Alba, ” om de afaceri ” si BRUTAR, ca Fabrica ” Pita de Santimbru ” in BRUTARIA lui PERSONALA, Cata PUSCARIE Primesti ? Tot ca Sorin Oprescu, Primarul CICA ” Independent „, dar sustinut de catre PSD, al Capitalei, PRINS cu „Mata-n sac ” Cu Mita PRIMITA ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax