Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Deficit URIAȘ la bugetul de pensii în 2024. Șeful Casei de Pensii recunoaște că lipsesc 15 miliarde. Derapaj Ciolacu: ”Măgarilor”

Publicat

pensii 2024

Deficit URIAȘ la bugetul de pensii în 2024: Bugetul de pensii are nevoie de 15 miliarde de lei (aproximativ 3 miliarde de euro) în plus pentru a acoperi cheltuielile din 2024. 

Concret, Guvernul nu are în prezent toți banii pentru a plăti pensiile românilor până la sfârșitul anului. O recunoaște deschis șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu.

„În momentul de față avem o proiecție pentru anul următor, dar această proiecție este posibil să nu fie chiar exactă, pentru că depinde foarte mult de nivelul de colectare, însă vorbim despre aproximativ 15 miliarde”, a spus Daniel Baciu, la Antena 3.

„An de an, colectarea este din ce în ce mai bună. Noi sperăm ca și în anul 2024 să avem o colectare bună, astfel încât subvenția de la bugetul de stat să fie diminuată.

Dar nu este nici o problemă, nu suntem noi singurul stat din Uniunea Europeană care se confruntă cu această situație.

Pensiile din Pilonul I sunt garantate de Constituție și de stat, astfel încât oamenii trebuie să-și primească pensia cuvenită pentru o muncă pe care au făcut-o de-a lungul vieții”, a mai spus șeful Casei de Pensii la postul de televiziune.

Deficit URIAȘ la bugetul de pensii în 2024: Derapaj al premierului Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a avut un derapaj pe acest subiect. El nu a răspuns de unde va face rost de bani pentru a acoperi pensiile, dar i-a numit pe cei care îl întreabă ”măgari”.

„Nu mai pot să rabd, să îi văd la televizor că în continuu discută de unde sunt bani pentru pensionari.

Măi măgarilor, oamenii ăia au construit România. Oamenii aceia sunt părinţii şi bunicii noştri.

Eu nu pot lăsa acei oameni să moară de foame, să nu aibă bani de medicamente”.

YouTube video

Totuși, Ciolacu nu pare să aibă vreo soluție penru a face rost de o sumă atât de mare pentru pensiile românilor.

De cealaltă parte, Opoziția consideră că Guvernul se bazează pe majorarea de taxe, în acest an, pentru a acoperi gaura de 15 miliarde de lei.

Vezi și Cu cât vor crește pensiile de la 1 septembrie 2024. Exemplu de calcul, prezentat de șeful Casei de Pensii

O altă suspiciune a Opoziției este aceea că Guvernul va găsi o formî prin care va naționaliza Pilonul 2 de pensii. Ceea ce PSD a mai încercat și în trecut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. pilu

    duminică, 28.01.2024 at 12:05

    Vezi măi Ciocolacule dacă tot timpul ai protejat specialii, acum ai mari probleme şi nici măcar nu îţi dai seama, după cum gulguteşti.

  2. Cornelia

    duminică, 28.01.2024 at 14:15

    ha ha, hi hi, mai nea ciolacu, hai sictir, ce faci, le ei averile, ii pui la construit sosele, poduri???
    nimic,nu faaci nimic, stai linistit ca nu te votez!

  3. Ioan

    duminică, 28.01.2024 at 17:33

    Are școală tătucului PSD Ion Iliescu. Și el avea ceva împotriva opozanților folosind etichete asemănătoare.

  4. Ioan

    duminică, 28.01.2024 at 17:45

    Adevărat că bugetul la pensii va fi afectat enorm. Asta pentru că cca 3 milioane de pensionari primesc puncte gratuite de la nimic la 11 puncte. În lei echivalent cu 0-900 lei. Aceste puncte nu sunt din contributivitate sau asimilate ci pentru alegerile din anul acesta. Dacă cine are dreptul de contestație la CCR îl face, punctele acestea vor cădea. Eu primesc gratuit 900 lei și nu vreau.

  5. vaile

    luni, 29.01.2024 at 09:27

    ce nu intaleg multi si nu li se explica este ca acoperirea deficitului vine din inprumuturi care le vor platii copii nostri si daca nu au se va lua din suveranitatea tarii ca la greci porturi, litoraluri, cfr, termocentralele, autostrazile pentru care ei vor platii in plus. plus de asta se va rezolva prin cresterea euro , daca acum un pensionar ia 500 euro in decembrie tot 500 o sa ia dar la un curs de 6 ron adica 3000 ron fata de 2500 acum , dar ia crescut pensia, dar cui sa-i esplici economie la 3000000 de pensionari

  6. Ovidiu Muntean

    luni, 29.01.2024 at 12:29

    Guvernul va găsi o formî prin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax