Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Definiţia accidentului de muncă ar putea fi modificată. Care este schimbarea propusă de către Avocatul Poporului

Publicat

Avocatul Poporului propune modificarea definiţiei accidentului de muncă şi informarea viitorului angajat cu privire la riscurile locului de muncă. Anunțul a fost făcut joi, de către adjunctul AP Ecaterina Mirea.

„Am vizat mai multe modificări, atât legislative, cât şi administrative, şi am avut în vedere în primul rând schimbarea definiţiei accidentului de muncă, (…) informarea viitorului angajat cu privire la riscurile pe care le implică locul de muncă, dat fiind faptul că, în acest moment, Codul Muncii nu prevede o astfel de obligaţie. (…)

Am venit şi cu propuneri vizavi de completarea acelui formular de concediu medical. În acest moment avem un cod obişnuit de boală, în loc să fie un cod de traseu sau de accident de muncă”, a susţinut Ecaterina Mirea, joi, cu prilejul lansării raportului special al Avocatului Poporului privind securitatea şi sănătatea în muncă a lucrătorilor.

Conform raportului, modificarea privind definiţia accidentului de muncă vizează înlocuirea de prevederi din Legea nr. 319/2006 cu formularea „accidente care produc incapacitate temporară de muncă de cel puţin o zi calendaristică”, faţă de termenul din prezent de trei zile.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax