Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Definitivat 2023: Când se afișează primele rezultate. Model de cerere pentru contestații

Publicat

examen

Rezultatele inițiale la proba scrisă vor fi afișate pe 25 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe platforma edu.ro.

La proba scrisă de la Definitivat 2023 peste 8.400 de candidați, din cei peste 8.900 înscriși. Dintre ei, au participat 8.008, a transmis Ministerul Educației miercuri seară, 19 iulie: peste 800 de profesori debutanți au lipsit sau au plecat când au văzut subiectele, potrivit edupedu.ro.

Rezultatele finale se afișează în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro în data de 1 august 2023.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Definitivat 2023: Cum se fac contestațiile și când se pot depune

Contestațiile la proba scrisă a concursului de Definitivat 2023 se pot depune sau transmite la sediile inspectoratelor școlare pe 25 și 26 iulie 2023.

În contestație, candidatul precizează următoarele informații: numele, inițiala tatălui și prenumele; codul numeric personal; denumirea centrului de examen și județul unde a susținut examenul; disciplina la care a susținut examenul; nota contestată.

Contestația va fi însoțită obligatoriu de copia cărții de identitate. Nu pot fi contestate lucrările scrise ale altor candidați.

AICI: Model contestație Definitivat 2023

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax