Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Defrişările masive vor fi cercetate de magistraţi specializaţi în probleme de mediu. Augustin Lazăr: Lansăm un nou concept de justiţie verde

Publicat

taieri de copaciProcurorul general al României, Augustin Lazăr, anunţă că va fi lansat un nou concent de justiţie verde, prin care magistraţi specializaţi se vor ocupa de cercetarea cazurilor de defrişări masive.

Astfel, defrişările necontrolate vor fi cercetate de magistraţi specializaţi pe probleme de mediu. Pentru a-i pedepsi pe cei care taie ilegal pădurile, judecătorii, dar şi procurorii au nevoie de pregătire specială.

„Lansăm un nou concept de justiţie verde care presupune specializarea unor magistraţi în acest domeniu, realizarea unei reţele de magistraţi specializaţi, ofiţeri de poliţie judiciară, experţi în domeniu şi să se efectueze cercetări ştiinţifice pentru a vedea care sunt instrumentele juridice cele mai eficace pentru a clarifica problematica apărării mediului”, afirmă Augustin Lazăr, procurorul general al României.

Vezi şi Guvernul pregăteşte măsuri pentru limitarea defrişărilor ilegale. Control mai strict al tăierilor din păduri

România pierde trei hectare de pădure pe oră, din cauza defrişărilor ilegale, arată un raport Greenpeace România, care a monitorizat tăierile în perioada 2013 -2014.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate