Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Delegație din Alba, prezentă la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor


Publicat

elevi

În perioada 9 – 13 ianuarie 2012 a avut loc la Târgu Mureș Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor, adunare în cadrul căreia s-a ales noul Birou Executiv al Consiliului Național al Elevilor și unde s-a lucrat pe documentele suport, precum și pe strategia de lucru a anului 2012.

Din partea Consiliului Județean al Elevilor Alba au fost prezenți trei delegați – Andrei Nicolae Popa, președintele Consiliului Județean al Elevilor Alba, Vladina Chira, director al Departamentului de Mobilitate, Formare, Informare și Consiliere din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Alba și Iulia Cristina Arion, director al Departamentului de Cultură, Educație și Programe Școlare din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Alba, însoțiți profesorul Ionuț Iancu, coordonator al Consiliului Județean al Elevilor Alba.

Prima activitate din cadrul Adunării Generale a constat într-o sesiune de dezbateri de tip Karl Popper pe tema „Consiliul Național al Elevilor trebuie să fie mai funcțional în 2012?”, activitate ce s-a putut desfășura datorită reprezentanților ARDOR Moldova ce au fost prezenți la Târgu Mureș.

În cea de-a doua zi a avut loc deschiderea oficială a Adunării Generale, la Palatul Culturii din Târgu Mureș. Aici au luat cuvântul Alexandru Munteanu Ștefănuț, fost președinte al Consiliului Național al Elevilor, ministrul secretar de stat Oana Badea, Lokodi Edita Emoke, din partea gazdelor, prefectul Târgului Mureș Marius Pașcan, Dana Alexe, președinte ANOSR, Carmen Zaharia, vicepreședinte ARDOR Moldova, Cătălin Cătană, reprezentant al Cercetașilor, Veronica Ștefan, președinte la Consilul Tineretului din România, Alexandra Martin de la Institutul Intercultural Timișoara, Bogdan Baciu, delegat de tineret la ONU, Patricia Couți, senior și fost președinte al Consiliului Național al Elevilor, Răzvan Azamfirei, președintele Consiliului Județean al Elevilor Mureș, Romeo Moșoiu și mulți alții.

În cea de-a doua parte a zilei a avut loc susținerea candidaturilor și confruntarea celor care s-au înscris în lupta pentru o funcție în Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor, moment ce a fost transmis live pe site-ul Consiliului Național al Elevilor – www.wedu.ro, transmisiune urmărită de către 627 de persoane. În urma procesului de vot, funcția de președinte al Consiliui Național al Elevilor a fost obținută de către Andrei Bogdan Petre din Constanța, funcția de secretar pe externe de către Georgiana Epure din Sibiu, iar funcția de secretar pe interne de către Răzvan Azamfirei din Târgu Mureș. Alături de aceștia, din Biroul Elexcutiv fac parte și cei opt vicepreședinți, care corespund regiunilor de dezvoltare economică din România.

În cea de-a treia zi, reprezentanții elevilor prezenți la Adunarea Generală au lucrat pe ateliere (Strategia C. N. E., revizuirea Regulamentului, comunicare externă, comunicare internă, proiecte și inițiative, structuri suport ale C. N. E. și trainingurile C. N. E.), în vederea elaborării unei strategii de lucru concrete pentru anul 2012. Ziua s-a încheiat cu prezentarea muncii depuse de fiecare atelier în parte.

Ziua a patra a însemnat finalizarea lucrărilor începute cu o zi înainte, precum și supunerea la vot a acestora, moment urmat de prezentarea unor exemple de bună practică din cadrul Consiliilor Județene sau Regionale din țară. Seara a avut loc Gala Consiliului Național al Elevilor, eveniment transmis live pe site-ul Consiliului și vizualizat de către 332 de persoane.

„Ultima zi a Adunării Generale a însemnat evaluare, feedback, impresii, mulțumiri și despărțirea de oamenii alături de care am petrecut o săptămână. Perioada aceasta a însemnat multă muncă pentru noi, reprezentanții elevilor, care ne-am străduit să dăm tot ce avem mai bun din cunoștințele și experiențele noastre în vederea elaborării unor documente care să sprijine și să dezvolte Consiliile Elevilor din toată țara și, implicit, fiecare elev din România. O să închei cu un îndemn pentru toți tinerii: implicați-vă, informați-vă, pentru că informația înseamnă putere, exprimați-vă liber și fiți voi înșivă. Împreună, putem realiza multe” a declarat Andrei Nicolae Popa, președinte Consiliul Județean al Elevilor Alba.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Reguli noi în fotbalul din România: Jucătorii care scuipă sau își suflă nasul pe teren riscă suspendarea și chiar amendă

Publicat

fotbal covid

Coronavirusul a adus reguli noi în fotbal. Jucătorii din România riscă să fie suspendați între 6 și 12 meciuri și să ia chiar șiamendă în cazul în care scuipă sau își suflă nasul pe teren, potrivit noului protocol ce va fi pus în aplicare odată cu reluarea sezonului, aprobat de Federația Română de Fotbal scrie Romania24.ro.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și Federația Română de Fotbal (FRF) au pus la punct două protocoale, care au fost aprobate de Comitetul Executiv al FRF. Documentele cuprind noi regul cu privire la desfășurarea meciurilor din România odată cu reluarea competiției după pauza provocată de criza COVID-19, ce este planificată pentru luna iunie.

Potrivit documentului, fotbaliștii vor trebui să păstreze o distanță de cel puțin 2 metri unul față de celălalt în timpul antrenamentelor, iar echipa și rezervele nu vor avea voie să stea împreună înaintea meciurilor.

Liga română va fi reluată fără spectatori, iar pe stadion nu va fi permisă prezența a mai mult de 150 de persoane în timpul meciurilor.

UEFA a cerut FRF ca până la 1 iunie să prezinte un plan privind reluarea meciurilor.

Federația Română de Fotbal speră că sezonul fotbalistic intern va putea fi reluat la 13 iunie, însă decizia are nevoie de aprobarea guvernului.

Toate competițiile au fost suspendate la mijlocul lunii martie din cauza epidemiei de coronavirus.

Regulile stabilite LPF și FRF pentru reluarea campionatului de fotbal

Autocarele echipelor vor veni la ore diferite la stadion – oaspeții cu 90 de minute înainte de startul partidei, iar gazdele cu 75 – astfel încât să fie evitată aglomerarea pe holurile de acces.

Protocolul LPF stipulează că jucătorii echipei gazdă trebuie să folosească mașinile personale, și nu autocarul echipei.

Dacă fotbaliștilor le va fi măsurată temperatura în cantonament, arbitrii vor trece prin această procedură la stadion.

Jucătorii  vor fi nevoiți să își dezinfecteze mâinile la intrarea în stadion. În urma lor va veni cineva – fără să intre în contact cu ei – care va curăța cu dezinfectant și „spațiile comune atinse cu mâinile”.

Odată ajunși la stadion – unde fotbaliștii își vor aduce singuri echipamentele – titularii se duc direct la vestiare, iar rezervele merg pe gazon. Când s-au îmbrăcat fotbaliștii din „primul 11”, ei vor face schimb de locuri cu ceilalți.

Echipele vor ieși la încălzire pe rând, iar jucătorii vor păstra distanța socială chiar și pe teren, dar doar în timpul încălzirii, bineînțeles.

Mingile vor fi și ele dezinfectate. Mai mult decât atât, este recomandat ca ședințele tehnico-tactie să aibă loc doar în situații excepționale.

„Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare. De preferat ca ședințele tehnico-tactice să se desfașoare înaintea sosirii la stadion, în spații deschise (aer liber) sau în săli/incinte unde se poate păstra distanța de 2 metri intre participanți”, arată una din propuneri.

Salutul între jucători interzis

Protocolul FRF interzice în mod clar salutul dintre jucători – manifestat prin strângere de mână – înainte de partidă, iar cele două echipe nu vor mai veni împreună la centru pentru tradiționalul salut al tribunelor, care oricum vor fi fără spectatori, ci numai cu reprezentanți mass-media, oficiali de club și alți actori din categorii similare.

Arbitrii vor ieși pe gazon cu 10 minute înainte de start, în timp ce gazdele o vor face cu opt minute, iar oaspeții cu șase minute.

„Pe întreaga durată a jocului este interzis jucătorilor, staff-ului tehnic și oficialilor cluburilor eliminarea secrețiilor nazale și/sau a salivei pe suprafața de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de acces și a băncii tehnice”.

Toți cei care scuipă sau își suflă nasul, „vor fi sancționați în conformitate cu prevederile art. 63 alin. 2.3 din Regulamentul Disciplinar la care se va adăuga o penalitate sportivă”, ceea ce înseamnă, potrivit publicației citate, o suspendare între șase și 12 etape.

Coronavirusul a paralizat fotbalul din România

Fotbalul din România, care a fost paralizat de criza COVID-19, ar putea reîncepe după 13 iunie, fără spectatori. Anunțul a fost făcut de Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, care a explicat că, oricum, decizia privind reluarea activității sportive depinde de evoluția pandemiei de coronavirus.

„Gândim un plan pentru fotbal și pentru celelalte competiții, pentru că vor fi sporturi cu caracter individual care și doresc a a relua competițiile. avem un plan pt înot, pentru sălile de fitness, pentru pregătirea sportivă pentru celelalte sporturi care sunt închise și le vom analiza pe fiecare în parte.

Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi I de fotbal.

Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public”, a afirmat ministrul Ionuț Stroe, într-o intervenție la Digi24.

Ministrul a mai spus că pe stadioane vor fi delimitate 3 zone: o zonă de securitate interioară – terenul, tunelul de acces și vestiarele, unde vor fi maximum 100 de persoane, o a doua zonă, în tribune, care va fi organizată pentru transmisiile TV și presă și o zonă exterioară, pentru personalul de pază.

Nu va fi permis deocamdată accesul publicului.

„Din păcate, în faza incipientă, competițiile în România vor fi fără public. Dacă lucrurile evoluează în sens pozitiv, probabil că vom ajunge și în acel moment”, a precizat Stroe.

Sursa: hotnews.ro, Digi24, Fanatik.ro
Foto: Facebook/ CFR Cluj

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Grecia a relansat liniile de feribot spre insule. Când ar putea fi deschise hotelurile

Publicat

Grecia a reluat legăturile cu feribotul spre insule, fiind permis restaurantelor, cafenelelor și barurilor să se redeschidă.

Guvernul elen deschide gradual activitatea, hotelurile urmând să poată primi oaspeți din 15 iunie, după 3 luni în care au fost închise.

Zborurile internaționale vor ajunge în destinațiile principale începând cu 1 iulie.

Până acum, insulele grecești au fost ferite de coronavirus.

Unul din cinci greci lucrează în turism.

În Grecia, au fost înregistrate mai puțin de 3000 de cazuri de coronavirus în Grecia și 172 de decese.

Sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

HARTA județelor fără nici o infectare cu COVID-19, înregistrată în ultimele 24 de ore. 8 județe au câte un singur caz

Publicat

În judeţele Alba, Arad, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Neamţ, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea nu a mai fost înregistrat nici un caz de infectare cu COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Există alte opt judeţe din ţară unde, în ultimele 24 de ore, a fost înregistrat doar câte un singur caz confirmat de infecţie cu COVID-19: Bistriţa-Năsăud, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Timiş şi Vaslui.

La nivel naţional sunt 18.594 de cazuri confirmate cu COVID-19, iar pe secţiile ATI sunt internați 198 de pacienți, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

ZERO cazuri active de coronavirus la Aiud. Primăria a anunțat că toate cele 20 de persoane infectate s-au vindecat

Publicat

Municipiul Aiud nu mai are nici un caz activ de coronavirus, au anunțat miercuri reprezentanții primăriei pe pagina de Facebook a instituției.

20 de persoane s-au vindecat, potrivit sursei citate, iar o persoană infectată cu acest virus și-a pierdut viața.

Postarea Primăriei:

”Informare privind situația COVID-19 la nivelul municipiului Aiud la data de 27.05.2020:

– 0 cazuri active, conform DSP ALBA;
– 20 persoane vindecate;
– 1 persoană decedată;
– 85 persoane izolate la domiciliu;
– 0 persoane în carantină.

Începând de la momentul aplicării măsurilor de izolare pe raza municipiului Aiud, DSP Alba a dispus izolarea la domiciliu a 478 de persoane. Pentru 393 persoane perioada de izolare a încetat”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate