Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Delegație din Alba, prezentă la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor

Publicat


elevi

În perioada 9 – 13 ianuarie 2012 a avut loc la Târgu Mureș Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor, adunare în cadrul căreia s-a ales noul Birou Executiv al Consiliului Național al Elevilor și unde s-a lucrat pe documentele suport, precum și pe strategia de lucru a anului 2012.

Din partea Consiliului Județean al Elevilor Alba au fost prezenți trei delegați – Andrei Nicolae Popa, președintele Consiliului Județean al Elevilor Alba, Vladina Chira, director al Departamentului de Mobilitate, Formare, Informare și Consiliere din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Alba și Iulia Cristina Arion, director al Departamentului de Cultură, Educație și Programe Școlare din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Alba, însoțiți profesorul Ionuț Iancu, coordonator al Consiliului Județean al Elevilor Alba.

Prima activitate din cadrul Adunării Generale a constat într-o sesiune de dezbateri de tip Karl Popper pe tema „Consiliul Național al Elevilor trebuie să fie mai funcțional în 2012?”, activitate ce s-a putut desfășura datorită reprezentanților ARDOR Moldova ce au fost prezenți la Târgu Mureș.

În cea de-a doua zi a avut loc deschiderea oficială a Adunării Generale, la Palatul Culturii din Târgu Mureș. Aici au luat cuvântul Alexandru Munteanu Ștefănuț, fost președinte al Consiliului Național al Elevilor, ministrul secretar de stat Oana Badea, Lokodi Edita Emoke, din partea gazdelor, prefectul Târgului Mureș Marius Pașcan, Dana Alexe, președinte ANOSR, Carmen Zaharia, vicepreședinte ARDOR Moldova, Cătălin Cătană, reprezentant al Cercetașilor, Veronica Ștefan, președinte la Consilul Tineretului din România, Alexandra Martin de la Institutul Intercultural Timișoara, Bogdan Baciu, delegat de tineret la ONU, Patricia Couți, senior și fost președinte al Consiliului Național al Elevilor, Răzvan Azamfirei, președintele Consiliului Județean al Elevilor Mureș, Romeo Moșoiu și mulți alții.

În cea de-a doua parte a zilei a avut loc susținerea candidaturilor și confruntarea celor care s-au înscris în lupta pentru o funcție în Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor, moment ce a fost transmis live pe site-ul Consiliului Național al Elevilor – www.wedu.ro, transmisiune urmărită de către 627 de persoane. În urma procesului de vot, funcția de președinte al Consiliui Național al Elevilor a fost obținută de către Andrei Bogdan Petre din Constanța, funcția de secretar pe externe de către Georgiana Epure din Sibiu, iar funcția de secretar pe interne de către Răzvan Azamfirei din Târgu Mureș. Alături de aceștia, din Biroul Elexcutiv fac parte și cei opt vicepreședinți, care corespund regiunilor de dezvoltare economică din România.

În cea de-a treia zi, reprezentanții elevilor prezenți la Adunarea Generală au lucrat pe ateliere (Strategia C. N. E., revizuirea Regulamentului, comunicare externă, comunicare internă, proiecte și inițiative, structuri suport ale C. N. E. și trainingurile C. N. E.), în vederea elaborării unei strategii de lucru concrete pentru anul 2012. Ziua s-a încheiat cu prezentarea muncii depuse de fiecare atelier în parte.

Ziua a patra a însemnat finalizarea lucrărilor începute cu o zi înainte, precum și supunerea la vot a acestora, moment urmat de prezentarea unor exemple de bună practică din cadrul Consiliilor Județene sau Regionale din țară. Seara a avut loc Gala Consiliului Național al Elevilor, eveniment transmis live pe site-ul Consiliului și vizualizat de către 332 de persoane.

„Ultima zi a Adunării Generale a însemnat evaluare, feedback, impresii, mulțumiri și despărțirea de oamenii alături de care am petrecut o săptămână. Perioada aceasta a însemnat multă muncă pentru noi, reprezentanții elevilor, care ne-am străduit să dăm tot ce avem mai bun din cunoștințele și experiențele noastre în vederea elaborării unor documente care să sprijine și să dezvolte Consiliile Elevilor din toată țara și, implicit, fiecare elev din România. O să închei cu un îndemn pentru toți tinerii: implicați-vă, informați-vă, pentru că informația înseamnă putere, exprimați-vă liber și fiți voi înșivă. Împreună, putem realiza multe” a declarat Andrei Nicolae Popa, președinte Consiliul Județean al Elevilor Alba.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Noapte de coșmar pentru o bătrână din Câmpeni: Un tâlhar a intrat peste ea în casă, a bătut-o și a încercat să o violeze

Publicat

batrana-batuta

În miez de noapte, un bărbat a intrat într-o casă din Câmpeni, peste o bătrână de 71 de ani. Degeaba a încercat femeia să îi dea 80 de lei, căci pentru bărbat nu a fost de ajuns. A bătut-o, a încercat o violeze și i-a luat cu forța, sub amenințarea cu moartea, o pereche de […]

Citește mai departe
Publicitate

ABRUD

DOCUMENT: Doi foști prim-miniștri, martori în procesul proiectului ratat de la Roșia Montană. Cum se apără România de ”Gabriel”

Publicat

a

România și-a anunțat apărarea în procesul de arbitraj deschis de compania canadiană Gabriel Resources la Centrul Internațional pentru Soluționarea Litigiilor (ICSID) al Băncii Mondiale, aflat la Wasington. Doar câteva zile mai durează până când vor începe și audierile care vor avea loc între 2 și 13 decembrie 2019. Doi prim-miniștri vor fi printre martorii României: […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Românii merită un președinte aproape de oameni: Viorica Dăncilă!

Publicat

Viorica Dăncilă, care a condus Guvernul României și a reușit să ducă la bun sfârșit multe proiecte ce au schimbat în bine viața românilor, merită votul nostru. Vă prezentăm doar câteva dintre motivele pentru care susținem candidatura doamnei Viorica Dăncilă la președinția României: Nu a ezitat să preia funcția de prim-ministru atunci când a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

ACCIDENT la Aiud. O persoană și-a prins un picior într-un utilaj agricol

Publicat

Pompierii din Aiud intervin miercuri, în jurul orei 18:50, pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor medical unei persoane care și-a prins un picior într-un motocultor. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2 în municipiu, pentru descarcerare și prim ajutor la […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate