Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Delegație din Alba, prezentă la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor

Publicat

elevi

În perioada 9 – 13 ianuarie 2012 a avut loc la Târgu Mureș Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor, adunare în cadrul căreia s-a ales noul Birou Executiv al Consiliului Național al Elevilor și unde s-a lucrat pe documentele suport, precum și pe strategia de lucru a anului 2012.

Din partea Consiliului Județean al Elevilor Alba au fost prezenți trei delegați – Andrei Nicolae Popa, președintele Consiliului Județean al Elevilor Alba, Vladina Chira, director al Departamentului de Mobilitate, Formare, Informare și Consiliere din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Alba și Iulia Cristina Arion, director al Departamentului de Cultură, Educație și Programe Școlare din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Alba, însoțiți profesorul Ionuț Iancu, coordonator al Consiliului Județean al Elevilor Alba.

Prima activitate din cadrul Adunării Generale a constat într-o sesiune de dezbateri de tip Karl Popper pe tema „Consiliul Național al Elevilor trebuie să fie mai funcțional în 2012?”, activitate ce s-a putut desfășura datorită reprezentanților ARDOR Moldova ce au fost prezenți la Târgu Mureș.

În cea de-a doua zi a avut loc deschiderea oficială a Adunării Generale, la Palatul Culturii din Târgu Mureș. Aici au luat cuvântul Alexandru Munteanu Ștefănuț, fost președinte al Consiliului Național al Elevilor, ministrul secretar de stat Oana Badea, Lokodi Edita Emoke, din partea gazdelor, prefectul Târgului Mureș Marius Pașcan, Dana Alexe, președinte ANOSR, Carmen Zaharia, vicepreședinte ARDOR Moldova, Cătălin Cătană, reprezentant al Cercetașilor, Veronica Ștefan, președinte la Consilul Tineretului din România, Alexandra Martin de la Institutul Intercultural Timișoara, Bogdan Baciu, delegat de tineret la ONU, Patricia Couți, senior și fost președinte al Consiliului Național al Elevilor, Răzvan Azamfirei, președintele Consiliului Județean al Elevilor Mureș, Romeo Moșoiu și mulți alții.

În cea de-a doua parte a zilei a avut loc susținerea candidaturilor și confruntarea celor care s-au înscris în lupta pentru o funcție în Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor, moment ce a fost transmis live pe site-ul Consiliului Național al Elevilor – www.wedu.ro, transmisiune urmărită de către 627 de persoane. În urma procesului de vot, funcția de președinte al Consiliui Național al Elevilor a fost obținută de către Andrei Bogdan Petre din Constanța, funcția de secretar pe externe de către Georgiana Epure din Sibiu, iar funcția de secretar pe interne de către Răzvan Azamfirei din Târgu Mureș. Alături de aceștia, din Biroul Elexcutiv fac parte și cei opt vicepreședinți, care corespund regiunilor de dezvoltare economică din România.

În cea de-a treia zi, reprezentanții elevilor prezenți la Adunarea Generală au lucrat pe ateliere (Strategia C. N. E., revizuirea Regulamentului, comunicare externă, comunicare internă, proiecte și inițiative, structuri suport ale C. N. E. și trainingurile C. N. E.), în vederea elaborării unei strategii de lucru concrete pentru anul 2012. Ziua s-a încheiat cu prezentarea muncii depuse de fiecare atelier în parte.

Ziua a patra a însemnat finalizarea lucrărilor începute cu o zi înainte, precum și supunerea la vot a acestora, moment urmat de prezentarea unor exemple de bună practică din cadrul Consiliilor Județene sau Regionale din țară. Seara a avut loc Gala Consiliului Național al Elevilor, eveniment transmis live pe site-ul Consiliului și vizualizat de către 332 de persoane.

„Ultima zi a Adunării Generale a însemnat evaluare, feedback, impresii, mulțumiri și despărțirea de oamenii alături de care am petrecut o săptămână. Perioada aceasta a însemnat multă muncă pentru noi, reprezentanții elevilor, care ne-am străduit să dăm tot ce avem mai bun din cunoștințele și experiențele noastre în vederea elaborării unor documente care să sprijine și să dezvolte Consiliile Elevilor din toată țara și, implicit, fiecare elev din România. O să închei cu un îndemn pentru toți tinerii: implicați-vă, informați-vă, pentru că informația înseamnă putere, exprimați-vă liber și fiți voi înșivă. Împreună, putem realiza multe” a declarat Andrei Nicolae Popa, președinte Consiliul Județean al Elevilor Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax