Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Delegaţia Comisiei de la Veneţia vine în România pentru a discuta despre noile Coduri Penale, la solicitarea Consiliului Europei

Publicat

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia se va afla la Bucureşti joi şi vineri pentru pregătirea unei opinii referitoare la modificările recente aduse Codului penal şi Codului de procedură penală de către Parlament, conform site-ului acestui organism consultativ al Consiliului Europei. Comisia de la Veneția va face publică opinia privind modificarea codurilor pe 19 octombrie. În iulie, Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a cerut ”tuturor părților implicate să aștepte Opinia Comisiei de la Veneția și să o ia în calcul înainte ca orice alt pas să fie făcut pentru modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală”.

Opinia a fost solicitată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Membrii delegaţiei vor avea discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precum şi cu reprezentanţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului General, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Delegaţia va discuta de asemenea cu parlamentari, inclusiv cu membrii Comisiei speciale parlamentare pentru modificarea legilor justiţiei, cu asociaţii de judecători şi procurori, precum şi cu organizaţii ale societăţii civile.

Sursă: știrileprotv.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax