Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Delegaţie a Ambasadei Japoniei în România, în vizită oficială în Alba. S-au discutat oportunităţi de colaborare pentru investiţii şi turism

Publicat

  Shin Ogawa, prim secretar şi şeful Secţiei Economice a Ambasadei Japoniei în România, a efectuat o vizită oficială în judeţul Alba împreună cu Yoko Kawamura, consilier economic al Ambasadei. Agenda de lucru a reprezentanţilor Ambasadei Japoniei a cuprins şi un dineu de lucru la care au fost invitaţi să participe factori de decizie din cadrul administraţiei publice locale şi judeţene. La întâlnire au participat primarul Mircea Hava, city managerul Nicolaie Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel şi vicepreşedintele CJ, Alin Cucui.

Au fost abordate relaţiile de colaborare materializate în judeţul Alba prin finanţările tip grant accesate de către autorităţile locale la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, la nivelul Primăriei Alba Iulia şi din perspectiva finanţării acordate Asociaţiei Crescătorilor de Bovine.

“Colaborările de până acum cu Guvernul Japoniei prin intermediul Ambasadei Japoniei în România au fost extrem de benefice pentru Alba Iulia şi judeţul Alba. În ceea ce ne priveşte, am dovedit că investiţiile realizate au îmbunătăţit semnificativ calitatea actului medical în spitalul din Alba Iulia, complementar investiţiilor directe realizate de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local. Proiectele scrise de noi au convins şi au determinat sprijinul financiar acordat prin intermediul granturilor oferite de Guvernul Japoniei, iar colaborarea îndelungată de până acum justifică interesul pe care îl acordăm acestui tip de relaţii bilaterale. Odată depăşit pragul de iniţiere, ne onorează interesul acordat oraşului de guvernul nipon şi ne obligă să oferim partenerilor noştri condiţii optime pentru materializarea altor proiecte”,  a declarat primarul Mircea Hava.

“A fost o întâlnire de lucru foarte utilă în care am avut oportunitatea de a discuta pe larg despre oportunități de cooperare economică. Am găsit puncte comune de interes și s-au creat premisele unei colaborări care să ajute la dezvoltarea județului Alba.

După cum știți, astfel de întâlniri cu reprezentanții diplomatici la București au început din anii trecui si vor continua și pe viitor”, a spus preşedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel.

Discuţiile s-au centrat pe potenţialul resurselor minerale şi naturale existente la nivelul judeţului, dar şi al disponibilităţilor de terenuri utile pentru diverse investiţii şi agricultură. Un alt subiect abordat a fost atractivitatea turistică a judeţului Alba şi a municipiului Alba Iulia. În acest sens, s-au consemnat propuneri de stimulare a interesului faţă de oferta turistică a judeţului Alba.

Şefii administraţiilor locale şi judeţene au lansat şi o invitaţie către E.S. Dl. Keiji Yamamoto, Ambasadorul Japoniei în România, ce vizează participarea la evenimentele culturale incluse în calendarul pe 2013.

Pe parcursul discuţiilor, s-a convenit să se pună bazele unui forum economic româno-japonez, realizat în comun de ambele părţi, care să faciliteze accesul investitorilor japonezi în Alba, inclusiv în cadrul unor site-tururi, în Alba Iulia şi în judeţ.

Luna aprilie va consemna prezenţa la Alba Iulia a unui alt ambasador, E.S. Marianna Sutadi, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Indonezia în România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax