Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Delegație a Primăriei Alba Iulia, la Summitul european al regiunilor și orașelor, în Slovacia. Se decide politica de dezvoltare pe următorii doi ani

Publicat

hava

mircea hava Primarul Mircea Hava va participa în perioada 5-10 iulie la Summitul european al regiunilor și orașelor, ce va avea loc în Slovacia, la Bratislava. La acest eveniment, reprezentanţi ai regiunilor europene decid politica de dezvoltare în următorii doi ani.

Aprobarea delegaţiei oraşului Alba Iulia la conferinţă intră la aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia de joi. Alături de primar, vor merge în Slovacia alţi doi reprezentanţi ai Primăriei.

Delegația va fi condusă de către primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

La fiecare doi an, Comitetul European al Regiunilor și Orașelor reunește politicieni de la fiecare nivel de guvernare din Europa – local, regional, național și european – împreună cu experți și părțile interesate la Summitul european al regiunilor și orașelor, pentru a discuta despre politicile care afectează viața de zi cu zi a oamenilor din Uniunea Europeană. O astfel de adunare ajută să se asigure că experiențele locale sunt reflectate în politicile care vor afecta perspectivele economice, sociale și regionale ale Europei pentru anii următori.

Accentul Summit-ului din anul 2016 ce va avea loc la Bratislava, Slovacia, se va pune pe necesitatea investițiilor și pentru conexiuni transfrontaliere mai bune, în scopul de a debloca potențialul de creștere oferit de marea diversitate a regiunilor Europei. Investițiile UE urmăresc să genereze o creștere inteligentă mai ecologică și mai durabilă în întreaga Uniune și reducerea decalajului economic dintre regiunile Europei. Acțiunile Uniunii Europene încearcă să sporească impactul cheltuielilor sale, prin simplificarea politicilor sale.

Temele Summit-ului reliefează realitatea și necesită acțiuni de urgență la nivelul Uniunii Europene având în vedere diferențele mari dintre valoarea investițiilor între țări și regiuni din UE.

Temele dezbătute vor fi următoarele:

– Conectarea resurselor: Angajarea investițiilor UE în sprijinul regiunilor și orașelor

– Conectarea ideilor: încurajarea antreprenoriatului inovativ pentru viitor

– Investiții în mobilitate

– Acțiuni inovatoare în dezvoltarea infrastructurii de transport și energetică a UE

– Conectarea oamenilor: digitale și mai inteligente: orașe și regiuni ale viitorului

Conferința se va încheia prin semnarea „Declarației de la Bratislava” care va conține acțiunile pentru perioada 2017 – 2018.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax