Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Delegaţie din Italia, în vizită de lucru la ADR Centru

Publicat

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Centru, Simion Creţu a participat, miercuri, la o întâlnire de lucru cu directorul Direcției Centrale Cultură, Sport, Relații internaționale și Comunitare a Regiunii Friuli Venezia Giulia, Augusto Viola.

Vizita delegației italiene, formată din trei reprezentanți ai regiunii Friuli Venezia Giulia, a fost organizată pentru stabilizarea unor relații parteneriale, identificarea unor noi direcții de colaborare, dar și pentru pregătirea vizitei președintelui regiunii italiene, programată a se desfășura la sfârșitul lunii martie, a acestui an. Ambele regiuni au subliniat faptul că principala preocupare în viitorul apropiat este realizarea documentelor de planificare și programare pentru perioada 2014-2020, în vederea accesării altor fonduri structurale și a primirii unor noi alocări financiare de la Uniunea Europeană. În viziunea acestora, prioritare pe anul 2011 sunt acordarea de sprijin IMM-urilor pentru internaționalizarea afacerilor, promovarea oportunităților de investiții între cele două regiuni și interesul reciproc pentru promovarea utilizării eficiente a surselor de energie regenerabilă, care să asigure atât o eficiență energetică crescută, dar și să ducă la protejarea mediului înconjurător. Pentru concretizarea acestor idei a fost propus un schimb de informații care să cuprindă date despre sectoarele și domeniile care pot constitui puncte comune de interes pentru cele două regiuni.

“Regiunea Centru, în calitate de regiune relativ nou formată, cu o experiență de circa 10 ani, are nevoie de experiența drumului deja străbătut de celelalte regiuni dezvoltate ale Europei care sunt membre ale Uniunii Europene încă din primii ani ai constituirii. Am reușit azi să identificăm, pe parcursul acestei întâlniri, domenii în care ambele regiuni derulează activități similare și care sunt de interes pentru dezvoltarea unor proiecte comune sau pentru schimb de bune practici. Ne-am manifestat, de asemenea, deschiderea pentru a ne implica în dezvoltarea de proiecte comune care vor aduce beneficii Regiunii Centru, cum este și proiectul regiunilor rurale inovative”, a declarat directorul general al ADR Centru, Simion Crețu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax