Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Negocieri cu Gazprom pentru transport de gaze

Publicat

Directorul general al companiei ruse Gazprom, Alexei, Miller, s-a întâlnit astăzi, în capitală, cu premierul Emil Boc, oficialităţi de la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi cu reprezentanţi Romgaz. În cazul în care negocierile din domeniul gazelor naturale aduc o înţelegere pentru importare directă, acest agent termic s-ar putea ifetini. În luna iunie, Miller a discutat cu oficialii români despre posibilitatea construirii unei magistrale de tranzit în proiectul South Stream şi a unui depozit subteran, pe teritoriul ţării noastre.

Prin South Stream, se realizează transportul de gaze către Europa, pe sub Marea Neagră si prin Bulgaria. Aceasta are drept concurent proiectul european Nabucco, evaluat la 7,9 miliarde euro, ce va alimenta continentul european cu resurse din Orientul Mijlociu şi zona Caspică. Reprezentanţii Gazprom a menţionat că România a confirmat că este interesată să participe la proiectul South Stream.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax