Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Delegaţie Zewa la Alba Iulia: Investiţia de 150 de milioane de euro în fabrica de hârtie igienică de la Petreşti, prezentată prefectului de Alba

Publicat

O delegaţie a SCA Hygiene Products, care reprezintă compania Zewa, unul dintre cei mai importanţi producători europeni de produse igienice de hârtie şi ambalaje a fost prezentă, marţi, la Alba Iulia, la o întâlnire cu prefectul Gheorghe Feneşer. Oamenii de afaceri au anunţat intenţia fermă de a construi la Petreşti o fabrică hârtie şi ambalaje cu tehnologie modernă.

Reprezentanţii investitorului au dorit să îi prezinte prefectului judeţului Alba proiectul de investiţii şi i-au solicitat colaborarea, în special în ceea ce priveşte intermedierea relaţiei cu autorităţile locale din Sebeş.

Directorul departamentului de furnizare produse, Robert Hock, responsabilul de marketing în zona de est a Europei, Peter Poprady şi managerul filialei greceşti din Patra a societăţii, George Placogiannakis au fost însoţiţi de directorul comercial în România şi Bulgaria, Doru Petrescu. De asemenea, la discuţii, au participat reprezentantul Clifford Chance Badea, Ioana Ţălnaru, proprietarul Pehart TEC Petreşti, Ioan Tecar, precum şi directorul general executiv al societăţii, Gabriel Stanciu.

Scopul întâlnirii a fost acela de a anunţa intenţia fermă a companiei Zewa de a construi la Petreşti o fabrică de hârtie şi ambalaje cu tehnologie modernă.

„Datoria mea este să vă ajut cu tot ce pot, pentru că orice investitor interesat de judeţul Alba este binevenit. Sunt convins că tehnologia cu care societatea dumneavoastră lucrează este una modernă, dar, totuşi, mi-aş dori ca ea să nu diminueze numărul de angajaţi. În judeţul nostru, e nevoie de investiţii care să genereze profit şi locuri de muncă, iar ceea ce vă pot spune e că avem atât autorităţi judeţene şi locale deschise faţă de investitori, cât şi o forţă de muncă serioasă, care are capacitatea de a se adapta la cerinţele oricărui angajator”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Compania mamă Zewa, Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA), are aproximativ 52.000 de angajaţi în 50 de ţări, iar investiţia din Alba, conform declaraţiilor directorului Robert Hock, se preconizează a fi una importantă. Acesta a menţionat că detaliile despre valoarea investiţiei şi numărul exact de angajaţi vor fi făcute publice după ce demersurile pentru perfectarea contractului de vânzare-cumpărare cu Pehart TEC Petreşti vor fi finalizate. „Domnule prefect, vă mulţumesc pentru primire şi pentru bunele dumneavoastră intenţii în ceea ce priveşte sprijinirea investiţiei noastre. Referitor la preocuparea dumneavoastră faţă de locurile de muncă, vă asigur că pentru compania noastră, angajaţii reprezintă o valoare care se bucură de respect şi recunoaştere”, a mai declarat reprezentantul companiei suedeze.

Reamintim că în atenţia Consiliului Local Sebeş se află organizarea licitaţiei pentru vânzarea unui teren de 35.789 mp, situat în Petreşti, în apropierea Fabricii de hârtie “Pehart”. Terenul este vizat pentru amenajarea celui mai mare parc logistic destinat pieţei de hârtie igienică din sud-estul Europei. Investiţia totală de la Petreşti este estimată la 150 milioane de euro pe următorii doi ani, cea iniţială fiind de 50 de milioane de euro şi aparţine grupului suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA), prezent pe piaţa din România prim marca “Zewa”. Aceştia ar urma să dezvolte capacitatea de producție a fabricii de hârtie “Pehart Tec”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Şedinţa Consiliului Local Sebeş. Proiectul privind licitaţia pentru terenul fabricii “Zewa” la Petreşti, respins la vot | Sebes24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax