Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Delegaţii din Republica Moldova şi Voivodina – Serbia, primite la Consiliul Judeţean Alba, de Ziua Naţională

Publicat

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a primit sâmbătă, 1 decembrie, vizita mai multor delegații de români din străinătate, aflați la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României.

Printre oaspeți s-a numărat delegația raionului Ialoveni din Republica Moldova, raion cu care județul Alba a încheiat un acord de cooperare în vara acestui an, precum și delegația Institutului Cultural al Românilor din Voivodina, regiune care județul Alba are de asemenea un acord de cooperare încheiat în anul 2011.

Ion Dumitrel a avut o întrevedere și cu academician Mihai Cimpoi, membru al Academiei de Științe a Republicii Moldova.

„Le-am mulțumit oaspeților noștri pentru efortul pe care l-au făcut de a veni la Alba Iulia să sărbătorească Ziua României alături de noi și i-am asigurat că atât eu cât și Consiliul Județean Alba vom sprijini pe mai departe munca lor dedicată promovării culturii și limbii române. Sunt deja proiecte concrete realizate, cărți editate în comun, participări comune la evenimente culturale și ne dorim să extindem aria acestor evenimente în anul viitor”,  a spus Dumitrel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax