Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Delimitarea lui Voicu Paul de ”epoca Hava”, într-o scrisoare către albaiulieni: Am reușit să regândesc managementul instituției

Publicat

Chiar dacă nu a fost încă nominalizat (oficial) drept candidat al PNL la Primăria Alba Iulia, Voicu Paul a transmis o scrisoare către locuitorii orașului în care își prezint realizările de la preluarea atribuțiilor de primar, dar și ”oferta electorală”. Scrisoarea a fost introdusă în cutiile poștale ale oamenilor, împreună cu înștiințările de plată pentru impozite.

Deși se bazează în mare parte pe susținerea lui Mircea Hava pentru nominalizarea drept candidat, Voicu Paul se dezice de acesta, chiar în scrisoare. Acesta spune destul de direct că este mai eficient decât Hava, reușind să construiască un buget mai mare cu 13 milioane de lei, dar și că a regândit managementul instituției și a plătit datoriile restante din anul Centenar.

Fragmente din scrisoarea lui Voicu Paul:

  • ”În 2019, un an dificil pentru Primăria Alba Iulia, am reușit să stingem datoriile rămase la lucrări din anul Centenar”.
  • ”Din luna iulie, de când am preluat atribuțiile de primar, am avut ca obiectiv eficientizarea activității și reducerea cheltuielilor ce afectează bugetul orașului , adică să regândesc managementul instituției. Și cred că, într-o primă etapă, aș putea spune că am reușit, dacă e să mă uit la cum am încheiat anul 2019, având un excedent de 13,1 milioane lei”.

În continuarea scrisorii, Voicu Paul vorbește despre investiții de zeci de milioane de euro investiți în iluminatul public, în reabilitarea infrastructurii de transport, despre spații noi de agrement în Cetate și despre construirea bazei sportive de agremenent în zona Bazinului Olimpic. Adică cam toate restanțele din ultimii 20 de ani ale lui Mircea Hava.

Scrisoarea poartă antetul primăriei și se vrea una de informare administrativă. În realitate, are toate elementele uneia electorale.

Modul în care este redactată această scrisoare este relevant pentru situația din interiorul PNL, acolo unde Voicu ar mai fi avut tentative de delimitare de perioada în care primăria era condusă de Mircea Hava, lucru care se pare că l-a deranjat pe fostul primar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Programul de lucru al RER Vest-RETIM în județul Alba, valabil în data de 15 august 2022, sărbătoare legală

Publicat

Asocierea RER Vest – RETIM informează clienţii şi colaboratorii săi din județul Alba asupra programului de lucru valabil în data de 15 august 2022, „Adormirea Maicii Domnului”, sărbătoare legală.

Colectarea de deșeuri

Activitatea de colectare a deşeurilor din toate localităţile din județul Alba în care operează Asocierea RER Vest – RETIM se va desfăşura la fel ca într-o ZI OBIȘNUITĂ.

Astfel, dacă în ziua de luni, 15 august2022, erau programate colectări de la adrese, acestea se vor face ca de obicei, compania RETIM asigurând permanența serviciului.

Utilizatorii serviciului de salubrizare sunt rugați să scoată la stradă recipientele de colectare a deșeurilor, ca de obicei.

Birouri de relații clienți din Alba Iulia, Sebeș, Cugir, Aiud, Teiuș, Ocna Mureș

Birourile de relaţii clienţi vor fi:

  • ÎNCHISE în ziua de 15 august 2022, sărbătoare legală.

  • DESCHISE din data de 16 august 2022, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08:00 până la ora 16:00

Asocierea RER Vest recomandă utilizarea cu precădere a instrumentelor de plată electronice disponibile pe site-ul www.rervest.ro , a sistemelor de plată rapidă PayPoint, Un-Doi, Self-Pay sau a aplicației mobile Pago.

Asocierea rămâne în contact direct cu clienţii săi pe canalele de comunicare online – website www.rervest.ro, www.retim.ro și pagina oficială de Facebook. De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 694, de luni până vineri, între orele 07:00 – 19:00.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Programul de circulație al autobuzelor STP, luni, 15 august, în Zona Metropolitană Alba Iulia

Publicat

Societatea de Transport Public SA Alba Iulia își adaptează programul de transport  în ziua sărbătorii de Sfânta Maria.

Luni, 15 august 2022,  programul de circulație al Societății de Transport Public S.A. Alba Iulia în Zonele Metropolitane 1-7 va fi program de duminică.

Autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru stabilit anterior.

Informațiile referitoare la programul de circulație în zona tarifară 1 se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826. Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7, călătorii pot apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967. De asemenea, informațiile sunt disponibile și pe site-ul www.stpalba.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Comoară veche de 6.500 de ani, găsită pe șantierul A3, în mormântul unei femei bogate. Istoric: Aurul abia se descoperise

Publicat

Un tezaur extraordinar, unic în această parte a Europei, alcătuit din 169 de inele din aur, unic în Europa, a fost descoperit într-un mormânt de către arheologii Muzeului Ţării Crişurilor în cercetările arheologice derulate în acest an pe drumul de legătură între Oradea şi Autostrada A3.

„Este o descoperire fenomenală. Un asemenea tezaur nu mai există în Europa centrală şi de Est. Este foarte ciudată chestiunea pentru că abia se descoperise aurul, în eneolitic.

Se pare că a fost mormântul unei femei, extrem de bogată. Nu ştim cine era, aici la Sîntandrei. Noi vom mai face o prezentare a tezaurului, când va fi totul pregătit”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul MTC, istoricul Gabriel Moisa.

O parte dintre inelele din aur şi mărgele de sidef au fost expuse, urmând ca tezaurul să fie prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei Carbon 14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Potrivit arheologului Dr. Călin Ghemiş, coordonatorul şantierelor arheologice, tezaurul de aur este cea mai importantă şi relevantă descoperire din punct de vedere arheologic şi patrimonial.

Tezaurul, vechi de 6500 de ani

Inventarul complexului 22 din situl VIII este, conform acestuia, unul „extrem de bogat pentru perioada epocii cuprului,” apreciat undeva pe la 4.500 înaintea erei noastre.

„Acesta conţine 169 de inele din aur, 800 de mărgele din sidef şi o brăţară plurispiralată din cupru. Tezaurul de aur este o descoperire senzaţională pentru perioada respectivă, având în vedere că toate piesele din aur din Bazinul Carpatic totalizează în jur 150 de bucăţi.

Or, aici există peste 160 doar într-un singur inventar. Inelele de aur sunt în proces de curăţare la laborator şi au o greutate de peste 200 de grame.

Este aur aluvionar, obţinut din nisip prin spălare, pentru că acesta se folosea în preistorie, nu din exploatări filoniene,” a precizat Călin Ghemiş.

Cercetările arheologice au fost derulate de arheologii MTC în colaborare cu alte instituţii, în perioada 29 martie – 25 iunie, sub coordonarea arheologului dr. Călin Ghemiş (Muzeul Ţării Crişurilor), în colaborare cu conf. univ. dr. hab. Molnar Kovacs Zsolt (Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş – Bolyai din Cluj-Napoca), dr. Adrian Ursuţiu (Centrul Archaeo UBB – Institutul de Arheologie şi Istoria Artei, Academia Română, filiala Cluj-Napoca) şi lect. univ. dr. Florin Sfrengeu (Universitatea din Oradea).

Astfel au fost descoperite mai multe vestigii aparţinând unor orizonturi cultural-cronologice diferite (neolitic, epoca bronzului, epoca La Tene, aşezări sarmatice, epoca romană în Barbaricum, epoca medievală, necropolă de secol XVIII), rezultatele obţinute fiind de o însemnătate deosebită.

Inventarul acestor complexe este constituit din ceramică, material osteologic şi unelte. Caracterul complexelor descoperite diferă de la un sit la altul şi de la o epocă la alta.

Surse: Agerpres, Cluj24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Restricții de circulație pe autostrăzile A1 Sibiu-Sebeș-Deva și A10 Sebeș-Turda. Tronsoanele pe care se fac lucrări

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că astăzi se restricționează circulația pe autostrăzile A10 Sebeș-Turda și pe A1 Sibiu – Sebeș – Deva, pentru efectuarea unor lucrări.

Autostrada A10 Sebeș – Turda

  • restricții la la km. 62 (municipiul Turda, jud. Cluj), pe calea 2, banda 2, până la ora 19.00.

Autostrada A1 Sibiu-Sebeș-Deva

  • restricții la km 242-km 239 calea 2, banda doi, pentru curățare zona mediană, până la ora 17.00
  • restricții la km 314+700-km 315+700 calea 1, banda de urgență și prima bandă, pentru lucrări de frezare și asfaltare, până la ora 19.00.

Poliția recomandă conducătorilor auto să ruleze cu prudență sporită în aceste zone, să crească distanța de siguranță între autovehicule, să semnalizeze şi să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax