Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Demisii la vârful PNL după rezultatele la europarlamentare | Antonescu spune că-și anunță demisia în BPN și Iohannis rămâne simplu membru

Publicat

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat, luni, că scorul partidului la europarlamentare este sub aşteptările liberalilor, precizând că el îşi va ţine promisiunea legată de scorul formaţiunii şi că va face acest anunţ în şedinţa BPN. La rândul său, Klaus Iohannis a anunțat la Sibiu că a demisionat din funcția de prim-vicepreşedintele PNL și membru BPN.

”La un rezultat de 15%, PNL nu poate fi mulţumit, este un rezultat sub aşteptările noastre. Aşa cum am anunţat din campanie, neatingerea obiectivului este un eşec pe care ca preşedinte mi-l asum. Evident că îmi voi ţine cuvântul, nu s-a pus niciodată problema alfel. În şedinţa de la ora 14.00 voi anunţa colegii şi vom lua decizia acolo”, a afirmat Crin Antonescu.

Antonescu a declarat, în mai multe rânduri, că dacă PNL obţine mai puţin de 20% la europarlamentare va demisiona de la şefia partidului.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că, în şedinţa de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European.

Crin Antonescu a arătat că, având în vedere contextul european, în urma consultării cu mulţi colegi, şi mai ales în situaţia internă şi externă, va propune, la Biroul Politic al partidului, ca europarlamentarii liberali să adere la grupul PPE.

”Este o decizie pe care eu o voi propune colegilor mei”, a anunţat Antonescu, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că ”Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist”.

”Având în vedere că mecanismele europene sunt diferite de cele din Parlamentele naţionale, cine va avea mai mulţi europarlamentari, mai multe mandate între PPE şi PSD, va desemna preşedintele Comisiei Europene”, a arătat Antonescu.

El a mai spus că opţiunea PNL este foarte clară, pentru dreapta, pentru un preşedinte al Comisiei Europene din partea PPE, adăugând că există şi o compatibilitate doctrinară, de orietare politică strategică între PPE şi PNL, un partid de dreapta.

Potrivit lui Antonescu, în al doilea rând, opţiunea este legată de faptul că dreapta trebuie să îşi unească forţele şi în Europa, şi în ţară.

PNL este membru ALDE.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a anunţat, luni, că a demisionat din această calitate, precum şi din cea de membru al BPN.

„Având în vedere rezultatele obţinute de PNL la scrutinul de ieri (duminică – n.r.) şi mă refer aici mai mult la rezultatele obţinute în municipiul Sibiu decât la nivel de ţară, care şi ele sunt proaste, în acest context vă informez că am demisionat în această dimineaţă din calitatea de prim-vicepreşedinte al PNL şi din calitatea de membru în Biroul Politic „, a anunţat, luni, într-o scurtă declaraţie de presă susţinută la Sibiu, Klaus Iohannis.

El a spus că l-a informat pe preşedintele partidului despre acest pas.

La alegerile europarlamentare de duminică, la Sibiu PNL a obţinut 17,91 la sută din voturi, în timp ce Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 31,19 la sută.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax