Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Democrat-liberalii din Alba se pregătesc de Parlamentare: Până în 5 septembrie la secretariatul PDL se depun candidaturile


Publicat

Liderii PDL Alba devin din ce în ce mai conștienți de apropierea alegerilor parlamentare, iar în acest sens pregătesc, deja, strategia pe care o vor aborda în perioada următoare. Senatorul PDL Alexandru Pereș a recunoscut în conferință de presă că au existat disfuncționalități la localele din acest an ce țin în principal de probleme în interiorul organizațiilor și susține că acțiunile democrat-liberalilor din următoarea perioadă se vor axa pe soluționarea acestora. Până în 5 septembrie, la sediul PDL Alba vor putea fi depuse și candidaturile pentru Parlament.

Toate aceste aspecte au fost supuse dezbaterii în ședința Biroului Permanent Județean al PDL de ieri iar concluzia la care s-a ajuns a fost că, rezultatele alegerilor din acest an au fost unele moderate. Democrat-liberali sunt conștienți că urmează o mobilizare de forțe pentru pregătirea pentru Parlamentare iar dezideratulor lor este reeditarea rezultatelor din 2008.

Candidații la Parlamentare vor fi stabiliți de către organizațiile locale ale partidelor

Întrebat dacă intenționează să mai candideze la Parlamentare, Alexandru Pereș a declarat că preferă să amâne acest răspuns și că așteaptă să vadă care vor mai fi ceilalți doritori, dar a recunoscut că „sigur nu i-ar strica” această funcție. Mai hotărât decât colegul său de partid, Clement Negruț a recunoscut că intenționează să candideze pentru un post de deputat pe Colegiul Sebeș-Blaj.

Problema nu pare să fie însă atât de simplă în ceea ce privește stabilirea candidaturilor pentru Parlament. Potrivit președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel în acest an, candidații pentru alegerile Parlamentare nu vor fi stabiliți de conducerea partidului ci de organizațiile din colegiile respective și că se va ține cont și de rezultatele de la locale.

Acest lucru poate să îi creeze probleme lui Clement Negruț dat fiind faptul că între acesta și primarului Blajului, Gheorghe Valentin Rotar trenează conflicte mai vechi. Acesta din urmă ar putea avea un important cuvânt de spus în stabilirea candidaților.

Alexandru Pereș a mai declarat că se va păstra aceeași structură respctiv 5 colegii de deputați și 2 de senatori.

Tot în perioada următoare se va intra în reorganizare și Liga Aleșilor Locali care în opinia democrat-liberalilor este cărămida de bază a funcționării partidelor.

 Runde de negocieri și posibile alianțe la CL Alba Iulia și CJ Alba

Pentru preveni speculațiile, Alexandru Pereș a recunoscut că sunt supuse în această perioadă analizei și modalitățile de alianțe la Consiliul Local Alba Iulia și Consiliul JudețeaN. Senatorul susține că atât în CL cât și în CJ Alba, acest subiect este ca un ceaun sub presiune. Pereș a declarat că întradevăr sunt purtate discuții cu toate partidele care au reprezentanți în cele două consilii și că urmează runde de negocieri :”Vom decide cât mai repede pentru a putea să ne aplecăm asupra problemelor de interes pentru cetățeni”.

În ceea ce privește situațiile conflictuale din interiorul organizațiilor locale ale PDL, Pereș a făcut referire la Sebeș și Abrud, în aceasta din urmă localitate, senatorul declarând imediat după alegeri că organizația a fost cea care a săpat primarul. Democrat-liberalul a mai declarat că la Sebeș s-a pierdut din neatenție și că și acolo există conflicte care trebuie stinse în perioada următoare.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. DECENEU

    joi, 09.08.2012 at 13:52

    SPER sa dispareti pana in noiembrie gasca de **** portocalii auto intitulati ” de dreapta ” ! Lumea (chiar si in Alba) nu mai poate fi prostita, nu uita ce ati facut sub pretextul austeritatii, „luind de la populatie si impartind intre voi ” ! Tatucul basescu va striveste !

  2. vali

    duminică, 12.08.2012 at 17:19

    Un sfat: sa candideze persoane care au facut ceva pentru judet,nu din cei care si-au facut doar plinul. Sa fie ceva nou si eficient. Dl.Peres sa nu renunte la candidatura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ ALBA24: Cine doriți să fie viitorul primar al orașului TEIUȘ? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

sondaj partide

Lupta pentru locul de primar al orașului TEIUȘ a început.

Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Mirel Vasile Hălălai – PSD, Aura Alexandra Ardelean – USR-PLUS, Aurel Breaz – PNL, Octavian Rusu – PRO Romania, Andreea Pop – ALDE.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al orașului TEIUȘ?

Loading ... Loading ...

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Mănăstirea Oașa, o oază de liniște sufletească cu o priveliște care își taie respirația

Publicat

La o distanță de aproape 70 de kilometri de Alba Iulia, pe traseul care duce spre Șureanu, se află Mănăstirea Oașa, o adevărată oază de liniște pentru cei dornici să descopere viața duhovnicească și rugăciunea. Situată pe Valea Frumoasei, la o altitudine de 1350 de metri, între păduri de brad și de molid, pe malul lacului cu același nume, Mănăstirea Oașa este un punct de referință în monahismul românesc.

Din locul acesta, priveliștea îți taie respirația. Cât cuprinzi cu privirea se întinde „împărăția sălbăticiunilor” așa cum numea Sadoveanu acești munți care i-au îmblânzit sufletul cu frumusețea lor și l-au făcut să declare că este cel mai frumos loc pe care l-a văzut. În fiecare an, Mănăstirea Oaşa găzduieşte tabere de tineret prin care mii de tineri îl găsesc acolo pe Dumnezeu și se descoperă pe ei înșiși cu ajutorul părinților din mănăstire.

La Mănăstirea Oașa tradiția a rămas la fel de vie ca acum zeci de ani. La fel ca în multe alte mănăstiri românești, veți găsi aici icoane făcătoare de minuni, seri duhovnicești la lumină de lămpaș, muncă și rugăciune de dimineața până noaptea, dusă de obștea călugărilor, întocmai ca pe muntele Athos. Pentru sufletul celor care au intrat pe poarta ei de lemn, Mănăstirea Oașa este un loc cu binecuvântări.

Biserica centrală a Mănăstirii Oașa este închinată Adormirii Maicii Domnului, hram prăznuit în ziua de 15 august. În urmă cu mai bine de nouă ani, pe 27 iulie 2011, Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a pus piatra de temelie pentru noua biserică a mănăstirii, biserică ce poartă hramul Sfântului Mucenic Pantelimon, hram prăznuit în ziua de 27 iulie.

Scurt istoric al Mănăstirii Oașa

În anul 1943, scriitorii Ioan Pop și Mihail Sadoveanu au ridicat pe Valea Frumoasei o bisericuță din lemn. Această biserică a fost strămutată pe actualul amplasament în 1983, odată cu amenajarea lacului de acumulare construit pe Valea Frumoasei (barajul Oașa). Mai târziu, biserica a fost reparată prin grija preotului Petru Șora, din comuna Șugag.

Biserica din lemn este zidită pe o fundație de piatră, în formă de cruce. Biserica are o singură turlă, fiind acoperită cu șindrilă. Lăcașul de cult a fost pictat, în frescă, între anii 1985-1986, de către pictorul Liviu Dumbrava, din Gura Humorului.

Pisania de la intrare precizează următoarele:

„Cu vrerea tatălui, cu ajutorul fiului și împreună, lucrarea Sfântului Duh, ridicatu-s-a această biserică din lemn, cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” în colonia Fetița, de pe Valea Frumoasei, comuna Șugag, jud. Alba, în anul 1982-1983, prin părinteasca purtare de grijă a P. S. Episcop Emilian Brîndaș, al Alba-Iuliei, primul ierarh al refăcutei eparhii după 275 ani, paroh fiind C. PR. Petru Faur și protopop P. C. PR. Viorel Porcaru.

Construită cu ajutorul șantierului T. C. H. Valea Sebeșului și sprijinul bunilor noștri credincioși de aici, biserica a fost împodobită cu pictură în tehnica ”Fresco” de pictorul Liviu Dumbravă din Gura Humorului între anii 1985-1986, reconstruită în locul unei vechi biserici din anul 1943 al cărei ctitor, scriitorul Ionel Pop, se întâlnea aici adesea, în clipe de meditație și de reculegere cu marele scriitor Mihail Sadoveanu, bisericii noi i s-au făcut unele îmbunătățiri, meșterul Petru Sora din Șugag îmbinând și alte elemente din arhitectura tradițională.

Lucrările acestea fiind bineplăcute lui Dumnezeu, P. S. Episcop Emilian înconjurat de un sobor de preoți și de credincioși ai acestor locuri, a sfințit această biserică în ziua de … împărtășind tuturor celor prezenți cuvânt de învățătură pentru păstrarea credinței străbune și slujirea patriei noastre scumpe spre preamărirea lui DUMNEZEU cel în Treime închinat, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Amin”. 

Biserica a fost sfințită din nou în anul 1990, iar în jurul ei s-a rânduit o mănăstire de măicuțe. La început obștea a fost pusă sub îndrumarea duhovnicească a maicii starețe Iustiniana Macarie. Obștea număra, pe atunci, în jur de douăzeci de suflete.

Cu ajutorul primit de la Compania de Construcții „Hidrotehnica” au fost ridicate: corpul de chilii, în stil brâncovenesc, cu etaj, stăreția, trapeza și clopotnița din fata bisericii. Iernile grele și accesul dificil în acest loc au făcut ca maicile să întâmpine dificultăți greu de biruit, astfel că în anul 1998 maicile au părăsit mănăstirea.

Ulterior, în acest loc pustiu și greu accesibil s-a așezat o obște de călugări, data oficială de întemeiere a acestei noi obști monahale fiind 1 iunie 2000.

sursa: crestinortodox.ro, basilica.ro, viziteazaalbaiulia.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: România a solicitat Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19

Publicat

Ministrul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că a cerut oficialilor Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti-Covid-19, în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă.

Aflat într-o vizită la Iaşi, ministrul Nelu Tătaru a spus că România poate avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană.

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă.

Prin acelaşi mecanism şi premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat recent că a făcut deja o precomandă de 5 milioane de doze de vaccin anti Covid-19. Orban a explicat că această precomandă este un fel de asigurare că sistemul sanitar va reuşi să facă faţă mult mai bine unui al doilea val al pandemiei.

La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru, dintre care peste 20 au intrat în faze avansate de testare.

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului BLAJ? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al municipiului BLAJ a început. Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Dorin Voina – PSD, Mihai Boitor – USR-PLUS, Gheorghe Valentin Rotar – PNL, Silvia Marcu – ALDE. PRO România nu a anunțat încă cine va candida din partea formațiunii. 

Vă puteți exprima opinia și preferințele într-un sondaj legat de candidații la primăria municipiului BLAJ – Alba24.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al municipiului BLAJ?

Loading ... Loading ...

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate