Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Demolare cu explozibili, la Pehart Petrești. Investiții de 7 milioane de euro pentru construcția unei noi hale de producție

Publicat

Patru construcții aflate în incinta societății Pehart din Petrești, parte grupului Peharttec, vor fi demolate în vederea realizării unei noi hale de producție.

Trei dintre construcții vor fi demolate mecanic, iar turnul de apă va fi pus la pământ cu ajutorul explozibililor.

Noua hală construită ulterior pe terenul dezafectat va avea o suprafață de peste 9.000 mp și va găzdui trei linii de producție.

Investiția este estimată la 7 milioane de euro și ar urma să fie finalizată în 2022. 

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Demolare secție cofraje ouă, club, castel de apă, remiză locomotivă și construire hală producție converting și sistematizare exterioară”, propus a fi amplasat în localitatea Sebeș – Petrești, str. 1 Mai, titular Pehart Tec Grup SRL.

Potrivit memoriului de prezentare, se propune desființarea a patru obiective (castel de apă, hală producție cofraje ouă, remiza locomotive și club popice) dezafectate și construirea pe amplasamentul rezultat, liber de construcții, a unei hale de producție converting și sistematizare exterioară.

Noua hală va avea o structură de rezistență alcatuită din cadre de beton armat prefabricate, care la rândul lor, sunt alcătuite din stâlpi și grinzi. Închiderile halei vor fi realizate cu panouri metalice termoizolante cu prindere ascunsă tip sandwich 8 cm grosime.

Învelitoarea va fi realizată din tablă cutată cu profil înalt montate pe pane prefabricate din beton, peste care este prevăzut termosistem din vată minerală bazaltică rigida de 12 cm grosime și folie hidroizolantă tip membrană cauciucată termosudabilă.

Regimul de înălțime propus este P+E parțial, având la parter următoarele funcțiuni: hală producție (3 linii), depozit carton, depozit chimicale, depozit folie, 3 magazii pentru piese de schimb pentru cele 3 linii de producție propuse, spațiu compresoare, spațiu mentenanță, centrală termică, spațiile tabloului și a transformatoarelor electrice și spații destinate personalului – hol acces, vestiare (B., F.), dușuri, grupuri sanitare, iar la etaj, spațiile destinate conducerii secției de producție: hol, 3 birouri, sală de ședinte și grupuri sanitare.

Suprafața construită va fi de 9.081,40 mp iar cea utilă de 9.166,16 mp.

În zona sudică a amplasamentului halei se propune amenajarea unei platforme de parcare pentru tiruri – 15 locuri de parcare.

Desființarea obiectivelor

Potrivit memoriului de prezentare, procedeul de demolare a trei dintre obiective (hală producție cofraje ouă, remiză locomotive și club popice) se poate realiza prin mijloace mecanice (piconare și secționare cu foarfecă hidraulică montate pe excavatoare).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax