Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deneș Tiberiu, bărbatul din Alba care a îngrozit Timișoara după ce a ucis o bătrână, a vrut să fie lasat în arest la domiciliu

Publicat

Deneș Tiberiu, bărbatul de 47 de ani din Alba, suspectul principal într-un caz de crimă care a îngrozit Timișoara, în luna august a acestui an, rămâne în arest preventiv.

Este vorba despre o crimă comisă  în data de 15 august, într-un cartier din Timișoara. Atunci Tiberiu a intrat peste o femeie de 77 de ani pentru a o tâlhări. A atacat-o și a lăsat-o într-o baltă de sânge. Deși la fața locului au ajuns paramedicii, starea femeii era critică și a decedat în drum spre spital.

Deneș Tiberiu, găsit inconștient la locul crimei

Bărbatul a fost găsit la locul crimei, inconștient. Din câte se pare, din cauza cantității mari de alcool pe care a băut-o înainte de a comite crima, a leșinat în casa victimei.

În prezent este cercetat pentru omor calificat,  acesta ar fi lovit-o pe femeie cu mai multe obiecte, dar a și înjunghiat-o cu un cuțit.

De la data comiterii faptei, Deneș s-a aflat în arest preventiv. La cea mai recentă verificare a măsurilor preventive, în data de 3 noiembrie acesta a cerut să fie lăsat în arest la domiciliu.

Însă magistrații Tribunalului Alba au respins cererea acestuia și au decis păstrarea arestului preventiv.

Bărbatul are un trecut violent

Contextul ar fi dat de consumul de alcool și pastile pentru tratamentul afecțiunilor de natură psihiatrică, de care acesta suferă.

Mai mult de atât, tot consumul de alcool l-a adus în fața instanței, în 2022, la Judecătoria Alba Iulia, unde a fost condamnat pentru conducere sub influența alcoolului. Dosarul de la Judecătoria Alba Iulia are legătură și cu Timiș, județul în care a comis crima.

Numele bărbatului apare în mai multe dosare de pe rolul instanțelor din Alba.

Mai multe dosare penale

Bărbatul ar fi fost internat la secția de Psihiatrie din cauza consumului de alcool, timp de 2 săptămâni, în perioada 20 aprilie – 4 mai 2023.

În fața instanței, soția bărbatului a precizat că ”pârâtul este foarte violent, iar în data de 15.04.2023 a lovit-o pe reclamantă (fiica sa), care suferă de probleme de sănătate şi a formulat plângere la poliţie.

De asemenea, mai arată că este posibil ca pârâtul să fi întreţinut raporturi sexuale cu fiica sa, reclamanta (…)”, se arată în documentele instanței.

Bărbatul a recunoscut că și-a lovit fiica cu un fier de lângă sobă.

Violență în familie

Mai mult de atât, fapte violente ar fi existat și în trecut, iar acestea se regăsesc tot în motivarea magistraților.

YouTube video

”Reclamanta mai arată că a fost amenințată cu cuțitul, faptă necontestată de către pârât, dar care arată că aceasta s-a petrecut cu altă ocazie. Pârâtul a mai recunoscut că și-a mai amenințat și în alte ocazii soția cu cuțitul.

Totodată au fost sesizate de către reclamantă organele de poliție, iar, în baza acestui eveniment, organele de poliție au înregistrat dosar de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii violență în familie, iar ulterior, după luarea declarației persoanei vătămate (fiica familiei) a fost dispusă extinderea urmăririi penale ”in rem” față de săvârșirea infracțiunii de ”viol”.

A mai relatat reclamanta că a fost lovită de către pârât și în data de 13.04.2023 în timp ce se aflau în mașină, aspect care rezultă şi din procesul verbal din 17.03.2023 întocmit de către organele de poliţie cu ocazia evenimentului reclamat”, se arată în motivarea instanței.

Condamnat în 2022 pentru conducere sub influența alcoolului

În 2022, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 11 luni închisoare cu amânare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Acesta a fost prins în data de 29.03.2022, în jurul orei 6.20, când a condus un autoturism  pe DN1, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, fiind oprit în trafic de către echipajul de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

De asemenea, a mai fost condamnat și la prestarea de muncă în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul Primăriei Municipiul Alba Iulia sau în cadrul Primăriei Săsciori.

A cerut schimbarea locului de prestare a muncii în folosul comunității în Timiș

În data de 6 martie 2023 a cerut să i se schimbe locul de prestare de muncă în folosul comunității, în județul Timiș.

”Dispune ca persoana condamnată D.T. să presteze cele 30 de zile de muncă nerenumerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Municipiului Lugoj sau în cadrul Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” cu sediul în Lugoj, județul Timiș, se arată într-o motivare a Judecătoriei Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gligor M.

    miercuri, 08.11.2023 at 10:18

    Senzationalul nu este chiar atat de … senzational. Ati facut o stire pe o potrivire de nume. Nu au legatura persoana care a savarsit omorul cu cel la care faceti referire ca a fost internat la psihiatrie si a comis faptele de violenta in familie. Sunt persoane diferite. Incercati sa va faceti meseria constiincios si sa informati publicul in mod corect.

    • Cristian Panu

      miercuri, 08.11.2023 at 10:40

      Buna ziua, datele au fost verificate din mai multe surse la momentul arestarii preventive din august. Daca aveti cumva alte informatii va rugam sa ne contactati telefonic, sau prin email. 0728950998 sau pe redactie@alba24.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax