Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Depăşirea peste linia continuă, ar putea fi permisă în anumite condiţii. Proiect legislativ, la Senat

Publicat

Un parlamentar propune ca manevra de depășire cu trecere peste linia continuă să fie permisă și nesancționată atunci când în trafic se află obstacole oprite, staţionate sau care se deplasează foarte încet, dacă vizibilitatea este de peste 20 m iar drumul are o lăţime de minim 7m.

Proiectul privind completarea articolului 45 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost înregistrat pentru dezbatere la Senat în data de 14 noiembrie. Potrivit inițiatorului, deputatul PSD Mihai Weber, măsura este necesară deoarece în practică apar blocaje, fiind neceseare modificări legislative care să fluidizeze traficul:

„O astfel de situaţie este aceea în care conducătorul autovehiculului întâlneşte pe sensul său de mers un obstacol oprit, staţionat sau care se deplasează cu o viteză foarte mica, iar pentru depăşirea acestui obstacol este necesară încălcarea marcajului continuu simplu sau sublu care delimitează sensul opus. În această speţă, conducătorul este sancţionat nediferenţiat pentru încălcarea marcajului continuu, fără a fi luate în considerare motivele care au determinat acţiunea”, se precizează în expunerea de motive.

Proiectul introduce, la art. 45 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, după alineatul (3), un nou alineat, cu următorul cuprins: „Prin manevra de depăşire se poate încălca marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, pentru depăsirea obstacolelor de orice natură, staţionate sau care se deplasează cu viteză foarte mica, doar dacă vizibilitatea asupra drumului este asigurată pe o distanţă mai mare de 20m, iar lăţimea drumului este de cel puţin 7m”.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax