Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dependenţa de reţeaua de socializare pe internet. Concluziile unor cercetători cu privire la comportamentul tinerilor

Publicat

tineri

facebook pedophile Dependenţa de utilizarea reţelelor de socializare a fost testată de cercetători norvegieni, iar concluziile după chestionarea unor tineri au confirmat comportament similar cu al celor cu alte tipuri de „adicţii”.

Cercetătorii au testat 20 de tineri, care au au fost puşi să răspundă unor întrebări pentru verificarea eventualelor simptome “de adicţie” în legătură cu Facebook, ca de exemplu stări de anxietate, izolare sau probeme de comportament.

Aceştia au vizionat o serie de imagini şi au trebuit să apese sau nu un buton. Cercetătorii au urmărit reacţii ale creierului.

Concluziile au fost că tinerii care au apăsat butonul pentru imagini relaţionate cu Facebook au avut punctaje ridicate la testul pentru simptome de adicţii la substanţe halucinogene, potrivit unui studiu citat de independent.co.uk.

Întrebările puse în cadrul testului au fost, de exemplu “Foloseşti Facebook ca să uiţi de probleme personale?” sau “Devii irascibil dacă un ai acces la Facebook?”.

Potrivit studiului, 71% dintre utilizatorii de internet au cont de Facebook, iar 70% dintre aceştia verifică site-ul zilnic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax