Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputat, la un an de mandat. Călin Potor a creat două locuri de muncă, a făcut interpelări la Guvern și amendamente la Legea Sănătății

Publicat

La un an de când și-a preluat cel de-al doilea mandat de deputat, liberalul Călin Potor se poate lăuda cu faptul că a făcut o mulțime de interpelări pe chestiuni legate de viața de zi cu zi a cetățenilor, lucrează la noua lege a Sănătății împreună cu Eugen Nicolăescu și a creat două locuri de muncă în Alba Iulia, pentru cei doi angajați de la cabinetul său de parlamentar.

„Să ne raportăm la ceea ce trebuie să facă un deputat. Promisiunile din campania electorală au fost promisiuni legate în general cele făcute de USL. Am dus cu mine promisunile USL pentru că am fost candidat USL. În campanie, dacă mai țineți minte, am promis că voi fi acela care nu o să tacă, care o să îi reprezinte pe cetățeni nu cu gura închisă și asta se vede după numărul de interpelări pe care le-am făcut Guvernului, exact în ideea de a-mi respecta promisiunile”, a explicat Potor.

În acest sens, deputatul enumeră la capitolul „realizări la un an de mandat” mulțimea de întrebări adresate Guvernului despre chestiuni legate de viața de zi cu zi a oamenilor din Alba: „Sunt o grămadă de întrebări pe cazuri de abuzuri în învățământ, lucruri legate de viața de zi cu zi a cetățenilor din Alba. De exemplu, am întrebat cât se va reduce personalul de la Poștă prin reformarea activității de acolo, sunt lucruri pe care le-am promis și le-am făcut”.

Susține că s-a implicat în domenii importante pentru județul Alba, cum ar fi mineritul, subiect pe care tot ce a realizat a fost să își facă publică poziția: „Totodată, pot să mă refer la implicarea în chestiuni pe care eu le-am considerat importante pentru județul Alba, și anume mineritul. Consider că mineritul este hiper-important pentru oamenii din județul Alba și de aceea sunt printre puținii care am fost tranșant vis-a-vis de acest aspect: eu sunt de părere că avem nevoie de minerit în județul Alba și că mineritul este o șansă de dezvoltare a județului”.

„Amendamente și cârpeli” pe noua Lege a Sănătății

Potor mai menționează „implicarea în chestiuni legate de domeniul pe care îl reprezintă”, sănătatea:

„Amendamente și cârpeli pe o lege deja cârpită de prea multe ori încep să nu își mai aibă sensul. Împreună cu ministrul Sănătății, lucrăm pe o nouă lege: vis-a-vis de ce înseamnă medicină școlară, stomatologie școlară, prevenție. Lucrăm la descentralizare, ce descentralizăm, cum facem”.

A creat locuri de muncă în Alba Iulia: două, la cabinetul său de parlamentar

Cât despre locurile de muncă, susține că ar fi existat în Alba Iulia dacă era ales primar. Așa, a angajat doi oameni la cabinetul de parlamentar, pe care îi plătește cu câte 1.500 lei: „Dacă eram primar, erau locuri de muncă, dar așa, ca parlamentar, este greu să îmi cereți mie locuri de muncă. Eu am doi angajați la cabinetul de parlamentar, sunt două locuri de muncă pe care pot să le bugetez în județul Alba. Îi plătesc cu câte 1.500 lei în mână. Mi-ar face mare plăcere să am 20 de angajați că asta a însemna 20 de familii din Alba Iulia care se pot bucura de un venit lunar, vor plăti impozite și vor consuma în Alba Iulia și vor fi motor de dezvoltare în Alba Iulia”.

„Poți să faci amendamente nenumărate, toate au sorți de izbândă zero”

„Am înțeles după 4 ani de Parlamentul României că poți să faci amendamente nenumărate, care au toate sorți de izbândă nul. Din păcate, peste 90% din amendamentele făcute și din proiectele de lege inițiate de noi ca parlamentari, s-au izbit de un nu categoric din partea guvernului aflat la putere. Indiferent că e vorba despre Guvernele Boc sau actualul Guvern. Există încă această tendință din partea Guvernului de a-și promova legile pe care el le consideră și pe undeva este și firesc, avându-ne în spate pe noi, parlamentari care i-am trimis acolo”, a conchis Potor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

13 Comentarii

13 Comentarii

  1. dany

    vineri, 06.12.2013 at 23:47

    Un zero (0) barat ca si (***).

  2. avram iancu

    sâmbătă, 07.12.2013 at 15:53

    pe langa crearea a 2 locuri de munca,,,la cabinetul parlamantar:)……Potor a dat si de lucru jandarmeriei
    A cerut jandarmeriei sa puna bastonul pe romani. Asta da deputat….

  3. FG

    sâmbătă, 07.12.2013 at 17:25

    Toti sunt la fel, fie ca vorbim despre culoarea portocalie sau despre cea galbena( cu albastru 😉 ) … promit marea cu sarea pana ajungi sa-ti pui stampila pe numele lor, dupa aceea, Dumnezeu cu mila.. eu m-am convins cum sta treaba..astia nu merita nici macar o flegma de la mine, si ma refer la toti, nu la un anumit candidat sau o anumita culoare la sigla…pe astia, care ne nenorocesc, nu-i mai poti da jos de pe scaunele lor, numai atunci cand ne va ajunge cutitul la os si ne vom rascula iarasi toti si-l vom ****** pe vreo unul , sau pe cativa… sincer, eu nu doresc sa se (mai) intample asa ceva, dar, domnii politicieni se cam joaca cu nervii, zilele si sanatatea romanilor si asta nu-i bine deloc, nici pentru noi si nici pentru ei…dar, ma rog…or sa vada pe pielea lor, daca mai continua mult asa…

  4. FG

    sâmbătă, 07.12.2013 at 17:42

    * ***** = ex****a

    • moderatorul de serviciu

      sâmbătă, 07.12.2013 at 17:46

      @FG, eliminam cuvintele care indeamna la ura sau fapte antisociale. Putea fi si asa cum ai recomandat tu, dar era prea evident

      • FG

        duminică, 08.12.2013 at 10:44

        stiti voi de ce faceti asa, iar eu recunosc ca nu am nici un drept sa contest asta..totusi, referitor la faptele antisociale, asa fac si ei cu noi.. va pot da exemplu: piata muncii e paralizata in Alba si cu tristete ma intorc aici si caut, dar daca nu am pile si cunostiinte nu ma baga nimeni in seama 🙁 asa ca, trebuie sa ma stabilesc la Cluj, unde si acolo, chiar daca sunt multe locuri de munca, am parte si de foarte multa concurenta, pentru ca mai sunt si altii ca mine, necajiti si dezamagiti , ca dupa doua facultati trebuie sa vanda la magazin, sa mature prin vilele celor bogati si sa spele wc-uri.. imi place foarte mult ce a devenit Alba Iulia referitor la cetatea sa si renovarile facute, ma mandrec cu ea! dar este foarte trist ca vrei sa te intorci in orasul tau natal , cu studiile terminate si nu gasesti un servici cat de cat decent..si de aici vine intrebarea : cum ramane cu locurile de munca din Alba Iulia?…si nici nu vreau sa ma gandesc la minerit, deoarece, studiile pe care le-am terminat nu merg nicicum cu mineritul,si nici altii nu se potrivesc in acest domeniu.. nici macar amaratii aceia de la Rosia Montana, revoltati pe noi si indoctrinati ca suntem de-ai lui Soros, nu vor putea lucra toti in minerit…. adevarul foarte trist se reflecta in buzunarele noastre..si dupa parerea mea, acesta este un fapt antisocial comis de cei implicati in politica…este ca si cum ti-ar darui cineva un tort minunat de ziua ta si ti-ar interzice totodata sa te atingi de el si tu stai si salivezi cu pofta in fata tortului, stiind ca nu-l poti manca, poate doar sa-ti imaginezi ce gust are….

        • moderatorul de serviciu

          duminică, 08.12.2013 at 11:15

          pana la urma, vina este a noastra. noi ii votam, pe nu stiu ce criterii. ei ne prostesc ca fac, ca dreg si noi ca oile mergem la vot si ii facem mari. dupa aceea ei se **** pe noi.

          • FG

            duminică, 08.12.2013 at 12:30

            da, aveti dreptatea voastra si aici, dar, din pacate, pe oricine ai votat, tot prost iesi…eu personal nu mai prea am incredere in niciunul…

          • moderatorul de serviciu

            duminică, 08.12.2013 at 13:56

            @FG, problema cred ca porneste de la sistem si cum este facut. practic sistemul corupe. Sunt convins ca si tu daca ai ajunge in parlament vei fi luat de val. Indiscutabil te vei alinia ”politicilor” si facilitatilor pe care le are fiecare ales. de la diurne, la frecat menta in sedinte. In general cei cinstiți, pe care ii stiu eu nu au vzibilitate, nu ii vede nimeni pentru ca ei sunt marginalizati chiar prin regulamentul de functionare al Camerelor si prin statutul partidelor. Ca sa nu mai zic ca toti ceilalti colegi din parlament te fac prost si te tin ascuns, initiativele legislative nu trec de comisii- deci nu ajung in plen sa mai afle cineva ca le-ai facut. Si asa devi un neica nimeni, pe care nici electoratul nu-l voteaza, pentru ca nu a auzit de el.

  5. FG

    sâmbătă, 07.12.2013 at 17:45

    Daca as putea, v-as da un premiu la capitolul cea mai buna cenzura 😛 ..bine,bine, ma calmez, ca mi-ati explicat acum ceva vreme cum sta treaba cu cenzura si de ce se face asa 🙂

  6. dany

    sâmbătă, 07.12.2013 at 21:16

    Si daca nu ma cenzurati din nou, vreau sa va spun ca Potor asta, care era chiar medic si director de spital pe vremuri nu face nimic pentru Alba Iulia. Este interesat doat de kilele lui. Si ale altora, Stiu eu cine. Mafia locala. Asa indivizi ca in Alba nu am vazut nicaieri.

  7. mircea

    duminică, 08.12.2013 at 10:38

    albaiulieni mai bine pt.voi daca nu ati mai merge la vot,decat sa alegeti niste gusati, care sa va umileasca zi de zi ..boii voteaza,caii manaca ….ce isi face omul cu mana lui ……

  8. Whangarei

    duminică, 08.12.2013 at 12:02

    Foarte simplu .Sa facem o socoteala. Ce salar=indemnizatie=bani ptr detasare=bani ptr cabinetul lui parlamentar a primit acest traseist politic,?Platit din banii mei si ai tai,se imbogateste de nu are ce mai face cu banii,iar spitalele+scolile se inchid ptr .c a sunt cca600 de trintori care se lafaesc in bani,vile,masini ,concedii,[chipurile delegatii in strainatate] in tari exotice,iar 90 % din popor se chinuie de azi pe miine/PINA CIND???ASTEPTAM UN NUCLEU ,CENTRU CARE SA ORGANIZEZE SOLIDARITATEA DE ACTIUNE. Vrem sistem unicameral,asa cum am votat cei 90 %din electorat.De ce ati spus ca va incadrati in fondul de salarii avut de senat+parlament pina in 2011.Cine va trage la raspundere ptr minciunile spuse,ptr hatiile facute.Pina cind in fruntea guvernului mai admitem un hot plagiator recunoscut international,care duce tara spre haos si dezastru?El nu urmareste decit sa-si asigure majoritatea in absolut toate institutiile.,iar la alegeri sa triunfe.Hideti sa scoatem miinile din buzunar impotriva acestui ins impins in fata si puternic sustinut de felix,bombonel si ilici.AVEM NEVOIE DE LEGEA LUSTRATIEI,DAR CU EI IN FRUNTE NU O VOM AVEA NICIODATA>

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax