Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputat, la un an de mandat: Stadiul celor patru promisiuni cu care Dîrzu l-a „zdrobit” pe Olar în campania electorală

Publicat

Patru dintre cele mai importante promisiuni pe care le-a făcut în campania electorală a alegerilor parlamentare, au fost readuse în actualitate la aproape un an de când Ioan Dîrzu a fost ales deputat pe colegiul Apuseni. Deși oamenii încă nu au văzut vreun rezultat, abatoarele pentru sacrificarea animalelor, centrele de colectare a laptelui pentru crescătorii de bovine, Ambasada Moților la Bruxelles sau locurile de muncă prin care și-a câștigat fotoliul în Parlamentul Românei, sunt toate „în lucru”, sunt toate „realizabile”, potrivit lui Dîrzu, care nu a dat detalii despre modul în care se lucrează la aceste proiecte.

„S-a mai lăsat câte un semn de întrebare vis-a-vis de promisiunile făcute de USL în campania electorală pentru munții Apuseni. Un prim obiectiv ar fi tancurile de răcire a laptelui. Am văzut că deja sunt atacate că de ce nu se dau fiecărui crescător de animale. Răspunsul este că nu este posibil. Tancurile de răcire au un volum de la 500 de litri în sus și cele de 1000 de litri sunt cele mai practice. În zona munților Apuseni câte ferme sunt de capacitatea de la produce zilnic 500 de litri de lapte? Cred că cei care vorbesc, vorbesc într-o necunoștință totală de cauză. Cred că este foarte importantă accesarea fondurilor europene, inclusiv pe domeniul agriculturii, începând de anul viitor se va merge foarte multe pe programe de constituire asociativă. Tancurile de răcire se vor da pe asociații de crescători de bovine, în parteneriat cu consiliile locale. Sunt niște investiții care drenează în urma acestor tancuri de răcire: trebuie amenajate camere cu filtru, cu sală de spălare, cu sifon de pardoseală, cu boilere de apă caldă”, a spus Dîrzu în conferința de presă de joi a PSD Alba.

Dîrzu a menționat că săptămâna viitoare are loc vizita premierului chinez în România, cu aproximativ 300 de oameni de afaceri, interesați de investiții în domeniul cărnii de vită. „Inițiatori sunt Victor Ponta și ANSV. În zonele alpine avem foarte multe pajiști nevalorificate, dar pe de altă parte avem foarte multe solicitări pentru carne de vită”.

Pentru abatoarele şi centrele de colectare a laptelui, pe care le-a promis moților în campania electorală, Dîrzu spune că încă nu s-au găsit investitori, dar PSD poate oferi consultanță celor interesați să investească în zonă.

„Noi am promis centre de colectare a laptelui și abatoare, și asta e povestea, Noi am promis acele obiective pentru un mandat de patru ani. Nu am depistat investitori în zona munților Apuseni, dar o să aducem probabil alți investitori care doresc să dezvolte un business acolo, bineînțeles cu fonduri europene. Stăm la dispoziție pe tot ce înseamnă consultanță pe fonduri europene, pe carne, pe lapte pe celelalte obiective. Suntem cu ele în lucru. Rând pe rând, obiectivele pe care le-am propus vor fi realizabile”.

Ambasada Moților la Bruxelles „este în curs, se rezolvă, o să vedeți cum, cu viitoarea echipă de europarlamentari ai PSD. Răbdare. În primăvară. Până acum, lucrăm la proiectul cu unități de sacrificare cât și la cel cu unități de colectare a laptelui. Poate altcineva să spună că a făcut alte proiecte, în afară de faptul că s-a pozat cu ele?”, a mai spus Dîrzu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Promisiunile electorale nu mor, se transformă: Marile abatoare ale lui Dîrzu, înlocuite cu micile abatoare volante ale lui Atanasiu | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax