Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputat PSD de Alba, îngrijorat de evoluția inteligenței artificiale. Ce probleme a ridicat fostul primar de comună din Apuseni

Publicat

Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel-Tuhuț, fost primar de comună din Munții Apuseni, este îngrijorat de apariția și evoluția Inteligenței Artificiale. 

Mai exact, fostul primar al comunei Ciuruleasa, este îngrijorat că softurile/computerele dotate cu AI ar putea să nu mai răspundă comenzilor umane la un moment dat. 

Îngrijorarea acestuia a venit după ce a aflat că CEO-ul Google, Eric Schmidt, a vorbit despre posibilele capacități militare ale inteligenței artificiale și ce riscuri ar putea avea.

Drept urmare a compus o întrebare oficială către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Tuhuț a întrebat oficial dacă statul român, prin ministerul Cercetării a efectuat ”o evaluare a riscurilor la care sunt expuși cetățenii în lipsa unui cadru normativ care să reglementeze utilizarea serviciilor administrate de softuri cu inteligență artificială”.

De asemenea a mai vrut să afle dacă statul urmărește și monitorizează companiile care ar putea produce sau dezvolta softuri AI pe teritoriul României.

Însă pe lângă riscuri, deputatul PSD de Alba s-a gândit și la partea benefică a inteligenței artificiale și cum ar putea aceasta fi implementată în sistemul educațional românesc.

”Având în vedere faptul că acest domeniu de dezvoltare tehnologică reprezintă o componentă majoritară a serviciilor comerciale viitoare, vă rog să îmi transmiteți care este strategia României privind susținerea și implementarea unor cursuri de dezvoltare a inteligenței artificiale în școli și universități”, a mai întrebat Tuhuț.

Ce răspunsuri a primit de la reprezentații Ministerului Cercetării

În linii mari, ministerul Cercetării i-a transmis că statul pregătește  o viitoare strategie națională pentru inteligența artificială și că a fost făcut un comitet dedicat analizării acestui domeniu.

De asemenea au mai precizat că România, țară care face parte din Uniunea Europeană, va adopta măsurile venite la nivel european în ceea ce înseamnă inteligență artificială.

Reprezentații au mai precizat că la nivel național există mai multe programe dedicate evoluției tehnologice.

Radu Marcel Tuhuț este membru PSD din 1994, potrivit CV-ului știe limba franceză la nivel mediu este electromecanic la bază, dar are și o diplomă de jurist la Universtiatea din Sibiu.

Pe parcurs profesional a fost electrician, șofer, manager de firmă, iar din 2008 până în 2020 primar al Comunei Ciuruleasa, localitate din Munții Apuseni care numără în jur de 1000 de locuitori.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Abcdef

    joi, 17.08.2023 at 13:10

    ce ironica este viata….sa nu o ai pe aia naturala dar sa te sperie sia artificiala:)

  2. Jean

    joi, 17.08.2023 at 15:37

    Sa arestam inteligenta artificiala, vorba unei clasice….

  3. Pripon Marius

    joi, 17.08.2023 at 16:41

    A fost sluga lui Dârzu și acum a ajuns șef la PSD,care promovează numai nulităti in functii de conducere!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax