Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputații au decis: 10 octombrie, Ziua națională a produselor agroalimentare românești

Publicat

produse traditionale Data de 10 octombrie va marca, de acum înainte, Ziua națională a produselor agroalimentare românești, în urma adoptării, de către Camera Deputaților, în ședința de vot final din 13 iunie, a proiectului de lege inițiat în acest sens de mai mulți deputați PSD.

Proiectul de Lege privind instituirea zilei de 10 octombrie — Ziua națională a produselor agroalimentare românești, dă autorităților publice centrale și locale, celorlalte instituții ale statului, societății civile și persoanelor fizice posibilitatea de a organiza programe și manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau științific, consacrate promovării produselor agroalimentare românești. Potrivit legii, autoritățile administrației centrale și locale pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării și derulării în bune condiții a manifestărilor prevăzute în inițiativa legislativă, în limita alocațiilor bugetare aprobate.

Legea definește și termenul de „produs agroalimentar românesc”, prin care se înțelege produsul obținut pe teritoriul național din materii prime de bază provenite în proporție de 100% din fermele din România și are inscripționat pe etichetă drapelul României.

Actul normativ inițiat și susținut de Grupul parlamentar al PSD va avea efect pozitiv, pe termen lung, asupra producătorilor agricoli, generând un nou cadru pentru valorificarea produselor, aceștia având posibilitatea să prezinte, cu ocazia acestei zile, produse proaspete, de bună calitate, direct de la sursă, autohtone, care vor concura produsele de import. Totodată, se va îmbunătăți relația dintre producătorii agricoli naționali, zonali sau locali și consumatorii finali.

sursa: parlament.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax