Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputații au decis: Primarii care refuză arborarea drapelului național și purtarea eșarfei tricolore îşi pierd mandatul

Publicat

tricolor drapel catarg Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, legea potrivit căreia mandatul unui primar va înceta, înainte de termen, dacă refuză arborarea drapelului național și purtarea eșarfei tricolore în situațiile impuse de lege.

Potrivit inițiativei legislative depuse de fostul ministru al Apărării, Mircea Dușa, primarii își vor pierde mandatul, înainte de termen, dacă refuză arborarea drapelului naţional, precum şi purtarea eşarfei tricolore la Ziua Naţională a României, la solemnităţi, recepţii, ceremonii publice şi la celebrarea căsătoriilor, indiferent de locul de desfăşurare a acestora.

În expunerea de motive se susține că în prezent, nearborarea drapelului naţional şi refuzul primarului de a purta eşarfe tricolore sau purtarea unei eşarfe de alt model se sancţionează cu amendă între 2.500 şi 5.000 lei, însă, măsura nu este suficientă.

Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali va fi transmisă Senatului, for decizional.

Ministerul Afacerilor Interne a cerut prefectului de Covasna, la începutul lunii septembrie, să verifice respectarea legii şi să dispună sancţiuni, după ce veterani de război au susţinut că nu au fost lăsaţi de către reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe să arboreze drapelul naţional pe clădirea instituţiei. Veteranii au manifestat în faţa primăriei cu prilejul împlinirii a 71 de ani de când oraşul a fost eliberat de sub ocupaţie străină în timpul celui de-al doilea război mondial.

sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax