Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputații au respins o lege prin care persoanele cu membrele amputate ar fi putut scăpa de drumurile la reevaluările periodice

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Camera Deputaților a respins definitiv un proiect de lege prin care persoanele cu handicap care au suferit amputarea unor membre, ar fi putut scăpa de prezentarea la reevaluările periodice. Proiectul lege ce conținea măsura, apărut în 2019, și-a încheiat, marți, parcursul legislativ.

Eliminarea deplăsărilor repetate ale persoanelor cu dizabilități pentru a li se stabili gradul de handicap era doar una dintre măsurile cuprinse în Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, document ce a fost respins definitiv de către deputați, ceea ce înseamnă că nu se va aplica precizează avocatnet.ro.

Respins de către Camera Deputatilor

rezultat vot (pentru respingere): pentru=284, contra=0, abtineri=1

În esență, propunerea legislativă prevedea că persoanele cu amputări ale membrelor să nu mai fie nevoite să mai meargă la reevaluările periodice, ci să primească un certificat de încadrare în grad de handicap permanent.

Totuși, dacă starea de sănătate a acestor persoane se deteriora, ele ar fi putut solicita efectuarea unei reevaluări.

Proiectul de lege: AICI

Expunerea de motive a proiectului de lege A: AICI

“Pentru persoanele cu handicap a căror afecțiune a generat amputarea membrelor, Comisia de evaluare va stabili un termen permanent de valabilitate a certificatului fără a fi necesară prezentarea acestora la reevaluările periodice, cu excepția reevaluării în cazul în care se solicită acest lucru ca urmare a agravării condiției lor medico-psihosociale”, se specifica în documentul respins definitiv.

O altă măsură cuprinsă în inițiativa legislativă viza integrarea socială a persoanelor cu invalidități.

Mai exact, pentru aceste persoane, după cum stabilea proiectul de act normativ, comisia de evaluare ar fi avut “obligația de a elabora programul individual de reabilitare și integrare socială a adultului cu handicap și de a-l trimite medicului de familie în vederea monitorizării de către acesta a respectării măsurilor cuprinse în program”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dele Ali

    miercuri, 06.10.2021 at 13:26

    Deputatii = incultura si rea vointa! Bine ca nu anuleaza pensiile speciale si alte aberatii … EI IN NICIU UN CAZ NU REPREZINTA INTERESELE POPORULUI! Sa mai adaugam si avocatul poporului, CCR etc…institutii mancatoare de bani si fara REZULTATE REMARCABILE IN BUNASTAREA NOSTRA!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax