Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputații au votat noi reglementări pentru combaterea violenței domestice. Agresorul nu mai scapă de vina penală dacă se împacă ulterior cu victima

Publicat

violentaViolenţa în familie va fi pedepsită mai aspru. Agresorul nu mai scapă de vina penală dacă se împacă ulterior cu victima. Deputaţii, care au putere decizională, au votat legea de prevenire a violenţei în familie. Proiectul va ajunge acum pe masa președintelui Klaus Iohannis.

Deputații au votat, în unanimitate, legea de prevenire a violenței în familie, inițiată în legislatura trecută de independentul Remus Cernea. Proiectul impune măsuri mai drastice pentru cei care îşi abuzează rudele. Actul normativ obligă agresorul să se prezinte periodic la secţia de poliţie şi să dea informaţii autorităţilor cu privire la noua locuinţă, dacă a fost evacuat din domiciliul familiei. Discuţiile au fost aprinse în sală.

Iniţiativa legislativă a fost depusă la circa o lună după ce în România a intrat în vigoare Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice. Aceasta obligă statul să-şi armonizeze legislaţia, astfel încât femeile şi copiii să beneficieze de protecţie sporită în cazul agresiunilor domestice.

Statisticile sunt în continuare dramatice. La fiecare 30 de secunde, în România o femeie e bătută de partener, iar 3 din 10 românce declară că au fost agresate fizic, verbal sau psihic de la 15 ani. Numărul victimelor creşte de la an la an. Cu toate astea, peste 7 din 10 cazuri rămân neraportate, potrivit unui studiu al Agenţiei pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax