Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputaţii vor să modifice de urgenţă Codul Penal cu 22 de proiecte de lege noi. Vor să scape de anchetele procurorilor

Publicat

parlament Săptămâna viitoare, deputaţii vor să modifice de urgenţă Codul Penal pentru a scăpa de anchetele procurorilor. Puterea pregăteşte nu mai puţin de 22 de modificări, printre care se numără cele care îngreunează arestul preventiv şi dezincriminează conflictului de interese, de care e acuzat şi Victor Ponta.

Săptămâna viitoare deputaţii jurişti încep discuţiile pe modificările aduse codului penal şi codului de procedură penală. Asta nu înseamnă că vor da, însă şi raportul, care să meargă apoi în plen. Şi asta pentru că sesiunea parlamentară se încheie la sfârşitul lunii.

Camera Deputaţilor e for decizional şi urmează să voteze, de exemplu, dacă, pe viitor, acuzaţii de corupţie scapă de arest preventiv şi de cătuşe şi dacă suspiciunile rezonabile vor fi înlocuite de indicii temeinice. Şi conflictul de interese ar putea fi dezincriminat pe viitor, când este vorba de o decizie care vizează ocuparea unei funcţii.

Marţi, membrii comisiei au suplimentat prin vot ordinea de zi cu toate cele 22 de proiecte de lege.

„Astăzi, vom avea doar dezbateri generale la aceste proiecte, întreg pachetul de legi va fi apoi trimis către Ministerul Justiției pentru a face modificările necesare și a da un punct de vedere, pentru o săptămână, după care vom intra în dezbaterile pe fond”, a spus vicepreședintele Comisiei juridice, Ciprian Nica.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax