Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Călin Potor declară „din surse” că la lucrările din Cetatea Alba Carolina facturile au fost „umflate” și cu 500 la sută

Publicat

Liberalul Călin Potor face referire, într-un comunicat, la suspiciuni de corupţie în administraţia locală şi prevede ce ar putea afla albaiulienii, odată cu desecretizarea contractului de amenajare a Cetăţii Alba Carolina. În contextul cercetărilor DNA privind mod în care bani din bugetul local au ajuns la clubul de fotbal din Alba Iulia şi în domeniul de transport public, deputatul declară că are informații ca la lucrările din Cetatea Alba Carolina facturile au fost „umflate” și cu 500%.

„Presiunea dosarelor îi determină pe consilierii puterii să facă gesturi disperate. După ce au adoptat o hotărâre prin care Consiliul local Alba Iulia s-a constituit ca parte civilă în acest dosar, aceiași consilieri au cerut revocarea deciziei. Când au văzut că nu este nimeni de acord cu revocarea hotărârii au găsit o altă gogoriță: angajarea unui expert care să verifice atât contractele semnate de consiliul local cu clubul de fotbal, cât și documentele contabile. În acest fel aleșii locali ai puterii recunosc faptul că nu au încredere în funcționarii din primărie. Doar primăria are bani de dat și <experților>, chiar dacă are angajați care pot face același lucru”, spune Călin Potor.

„Sechestrul pus pe averile lui Voicu şi Bogăţan confirmă (…) că există mari suspiciuni de corupţie în primăria Alba Iulia, iar sumele despre care se vorbeşte în aceste dosare de la DNA este de ordinul milioanelor de euro. Două milioane în dosarul cu fotbalul şi trei milioane de euro în cel cu subvenţiile la transportul în comun. Până acum”, aminteşte deputatul liberal.

În opinia sa, „urmează probabil şi dosarul cu lucrările din Cetatea Alba Carolina, unde, potrivit unor surse, facturile au fost umflate şi cu 500 la sută. Ca să nu mai vorbim de faptul că se cheltuiesc nu mai puţin de 65 de milioane de euro pentru refacerea Cetăţii. Am mai spus-o şi o mai spunem: cu aceşti bani se putea construi o cetate nou-nouţă. Mai mult, amenjarea cetăţii se face cu sacrificarea a două parcuri, ultimele din oraş. Custozza a dispărut în întregime, iar din parcul din faţa Catedralei Ortodoxe va rămâne doar o parte. Restul va fi ras de buldozerele firmelor prietene ale primarului demolator”.

Călin Potor mai exprimă curiozitatea privind reacţia consilierilor locali ai PDL, în momentul în care vor fi făcute publice contractele cu firma care execută lucrările din Cetatea Alba Carolina, după ce primarul Mircea Hava a fost obligat de instanță să desecretizeze aceste contracte. „Așa vor ști toți locuitorii municipiului cum au fost dați banii și la ce prețuri s-a lucrat acolo. Și așa se va afla ceea ce noi spunem de mult timp: că lucrările din Cetate au fost <umflate>, pentru ca firmele apropiate puterii portocalii să își umple buzunarele”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. alexandru

    miercuri, 04.04.2012 at 15:02

    Daca e adevarat si exista dovezi primarul hava si consilierii locali sa plateasca. daca domnul potor minte si face campanie electorala negativa atunci sa plateasca daune morale domnului hava. scurt si eficient.in rest vorbim de un deputat ales in colegiu uninominal care lipseste de doua luni de la serviciu, si nu a depus nici un proiect de lege pe parcusrul celor 3 ani de mandat.

    • gabi

      joi, 05.04.2012 at 08:50

      E discutabil care dintre ei lipseste mai mult de la serviciu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax