Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul Claudiu RĂCUCI: Guvernul PNL alocă 200 de milioane de euro pentru conectarea gospodăriilor la rețeaua de gaze naturale

Publicat

racuci

Deputatul PNL de Alba Claudiu RĂCUCI anunță cu satisfacție demararea Programului național de racordare a populației și consumatorilor non-casnici la rețeaua inteligentă de distribuție a gazelor naturale, program care va avea un buget inițial de 200 de milioane de euro și va ajunge să conecteze 7 din 10 gospodării la o utilitate esențială pentru încălzirea locuințelor:

”PNL s-a angajat în fața oamenilor că le va schimba viața în bine, prin conectarea locuințelor la utilitățile de bază: apă, canalizare și gaze naturale.

Mă bucură faptul că, în ciuda greutăților financiare generate de criza sanitară, Guvernul Orban a apăsat cu toată forța pe pedala investițiilor publice.

În primele 6 luni din acest an, s-au cheltuit peste 16,1 miliarde pentru investiții, asigurându-se banii necesari pentru toate proiectele de investiții așteptate de oameni.

Astăzi, Guvernul PNL va aproba în ședință de Guvern demararea Programului Național de racordare a populației la rețelele de gaze.

Toate costurile, inclusiv branșarea locuințelor, vor fi suportate de Guvern, cu ajutorul banilor europeni nerambursabili. Mai mult decât atât, potrivit Ordonanței pe care o va adopta Guvernul astăzi, autoritățile publice locale pot acorda sprijin financiar sub formă de subvenții consumatorilor casnici care se află în situație de precaritate materială și/sau financiară, pe bază de anchetă socială pentru următoarele categorii de costuri: suportarea în cota parte a costului investiției, în procent de maxim 60%, necesar pentru realizarea rețelei interioare de racordare a consumatorului la rețeaua de distribuție a gazelor naturale; suportarea tarifului de distribuție a gazelor naturale, în procent de maxim 60% pentru asigurarea consumului de gaze naturale necesar pentru încălzirea locuinței și asigurarea apei calde menajere pe perioada sezonului rece.

Astăzi se aprobă un buget inițial de 200 de milioane de euro, însă programul va ajunge să facă investiții de până la 2 miliarde de euro.

Obiectivul nostru este acela de a racorda cel puțin 7 din 10 gospodării la acest tip de utilitate, mult mai ieftin și mai ușor de utilizat pentru încălzirea locuințelor decât lemnele de foc sau energia electrică.

Îmi doresc ca, după lansarea oficială a programului, toate primăriile care vor să crească standardul de viață al comunităților lor, să demareze deja procedurile pentru a solicita banii necesari de la Guvern.

Am convingerea că primarii gospodari deja s-au pus pe treabă, iar în 2-3 ani problema încălzirii ieftine a locuințelor să devină realitate în toată România.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax