Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul Claudiu Răcuci: Guvernul Tudose a deraiat cu totul de la programul de guvernare votat de PSD şi ALDE în Parlament

Publicat

Claudiu Vasile Răcuci 2Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci se arată indignat de felul în care majoritatea parlamentară PSD-ALDE a trecut, în mai puţin de o lună de la învestitura celui de-al doilea guvern PSD-ALDE din acest an, la abandonarea totală a programului de guvernare votat în Parlament şi la „scrierea din mers, după ureche şi fără nici un fel de talent, a unui cu totul alt program de guvernare, nelegitim, necunoscut niciodată de români”.

„PNL nu a votat Guvernul Tudose, ştie toată lumea acest lucru, însă parlamentarii PSD şi ALDE au făcut-o!

Guvernul se votează la pachet cu Programul de guvernare, care, potrivit Constituţiei României, devine obligatoriu pentru guvernul nou învestit, iar încălcarea acestuia este sancţionată prin moţiune de cenzură, adică prin căderea guvernului. Dacă primul guvern al lui Dragnea, cel condus de Grindeanu, a avut puţintică răbdare şi s-a abătut de la programul de guvernare doar după 2-3 luni, Guvernul condus de Mihai Tudose a făcut-o încă din prima zi de mandat. Impozitul pe cifra afaceri a firmelor, taxa de solidaritate, naţionalizarea pensiilor private, toate acele măsuri scrise negru pe alb în documentul votat în Parlament, au fost negate de autorii programului, chiar înainte de a depune jurământul în faţa Preşedintelui României. Mulţumim lui Dumnezeu că s-au răzgândit la mai puţin de o oră în privinţa acelor măsuri toxice, dar bucuria noastră a fost doar de scurtă durată, căci brambureala Guvernului Dragnea 2 a devenit o constantă şi la nivel economic şi social. Guvernul Tudose duce ţara din şanţ în şanţ, sperând că norocul şi propaganda îl vor ajuta şi pe el. O ţară nu se conduce la voinţa norocului, iar propaganda PSD nu mai este credibilă nici pentru membrii de partid”, transmite parlamentarul.

Claudiu Răcuci le solicită liderilor coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, dar şi premierului Tudose să spună când s-au angajat în faţa românilor că vor majora impozite, că vor renunţa la cota unică de impozitare, că vor împinge toate preţurile în sus, că nu vor face nici o investiţie publică în România, căci în campania electorală a promis cu totul altceva:

„De două zile toată ţara fierbe căci au ajuns la urechile românilor intenţiile reale şi explicite ale Guvernului Tudose de a scumpi benzina pentru a aduce mai mulţi bani la buget. Şi nu cu un bănuţ sau doi, ci cu 10%! Tot la fel, mai pe furiş, s-a aflat şi despre intenţiile Guvernului de a abandona cota unică de impozitare de la 1 ianuarie 2018, despre noi măsuri nocive care vor afecta mediul de afaceri în privinţa gestionării TVA, despre cum s-a transformat mult aşteptata lege a prevenţiei în mediul de afaceri în măsuri legislative exact pe invers, care aduc o intensificarea a controalelor autorităţilor asupra agenţilor economici şi lista cadourilor otrăvite pregătite de PSD poate continua. Nu aş vrea să trec cu vederea faptul că preţurile au explodat la rafturi, iar românii chiar dacă unii, doar unii, şi-au văzut majorate veniturile, cumpără şi duc mai puţin acasă. Asta da prosperitate adusă de PSD şi ALDE!

Să-mi arate domnul Dragnea, căci doar el şi numai el ştie Programul de guvernare din scoarţă în scoarţă şi doar el colora cu graţie pe la televiziuni promisiuni fără fundament, unde au fost scrise vreodată măsurile pe care le ia acum Mihai Tudose? Dacă pe Liviu Dragnea îl putem acuza că i-a înşelat premeditat pe români ca să câştige alegerile, pe parlamentarii PSD-ALDE care încă mai susţin Guvernul Dragnea 2 îi putem acuza de nepăsare faţă de cei care i-au votat şi putem spune că sunt complici direcţi la aceste măsuri care vor îngropa economia mai repede decât ne-am putea imagina. Dacă parlamentarii PSD şi ALDE ar avea curajul să dea ochii cu cei pe care i-au păcălit, vă garantez că domnul Tudose va avea un mandat mult mai scurt decât cel al domnului Grindeanu. Dar, să nu aşteptăm nici de la PSD şi nici de la ALDE gesturi prea nobile!” a mai afirmat deputatul PNL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax