Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Clement Negruţ: Activitatea Primăriei din Mihalţ este blocată de absenţa unor consilieri locali la şedinţe

Publicat

Activitatea Primăriei din Mihalţ este afectată de un conflict iscat în urmă cu aproximativ două luni între edilul-şef Flavius Breaz, trecut recent în barca PDL şi consilierii locali din partea Opoziţiei. Aceştia refuză să voteze proiectele de pe ordinea de zi ori nu se prezintă la şedinţele forului local, după cum a declarat în conferinţa de presă de vineri, deputatul PDL Clement Negruţ.

Potrivit lui Negruţ, comuna riscă să rămână fără iluminat public şi alimentare cu apă, după ce aprobarea plăţii facturilor restante la aceste utilităţi nu a fost posibilă în şedinţele de Consiliu Local, din cauza „boicotului” aleşilor din Mihalţ pe listele Opoziţiei. Deputatul PDL a şi nominalizat pe unii dintre consilierii în cauză: Nicolae Sântimbrean (PSD), Ioan Uscă (PSD), Cristian Dobârtă (PSD), Nicolae Aldea (PNL), Ioan Truţă (PNL) şi viceprimarul Cornel Drâmbărean (PNL).

Deputatul a adăugat că, la solicitarea cetăţenilor, a oferit printr-un amendament fonduri în valoare de 25.000 lei pentru renovarea Căminului Cultural din Obreja, iar acestea se vor pierde în final din cauza consilierilor care absentează de la întruniri şi nu votează aprobarea sau respingerea niciunui proiect. Din acelaşi motiv, indemnizaţiile pentru persoanele cu dizabilităţi nu pot fi plătite şi sunt blocate şi subvenţiile pentru căldură.

Ca o măsură pentru deblocarea acestei situaţii, deputatul Negruţ a propus dizolvarea Consiliului Local Mihalţ de către prefect în cazul în care consilierii absentează de la două şedinţe consecutiv. Aceeaşi măsură se va lua în cazul în care nu se aprobă nicio hotărâre în urma a trei şedinţe consecutive.

Deputatul a adăugat că „nu poţi să blochezi funcţionarea unei primării din cauza unor fricţiuni politice. Asta e. Domnul primar nu a vrut să mai stea lângă dânşii. Motivele trebuie să şi le clarifice ei acolo. A trădat domnul primar? Foarte bine. Dar ce treabă au cetăţenii? Vor suferi din cauza asta. Nu poţi în calitatea ta de consilier local, care a depus un jurământ, să blochezi iniţiative ale unui primar, indiferent de ce culoare politică. Săptămâna viitoare va fi o şedinţă de consiliu acolo unde m-aş bucura să nu se ducă nici acum, va fi a doua şedinţă la care nu se vor prezenta. Voi cere prefecturii să trimită un om acolo, să vedem dacă se întâmplă acest lucru şi automat prefectul să demareze procedurile de dizolvare a consiliului local. Vreau să îi mobilizez pe aceşti oameni să se prezinte la şedinţe. Să se manifeste politic într-un fel şi pentru cetăţean în alt fel”.

Potrivit lui Negruţ, administraţia din Mihalţ are „bani pentru reabilitarea şcolii, au aproape 128 de milioane de lei, au bani pentru asfaltarea unui petec de pământ, bani pentru obiective de interes comunal”. Sugestia deputatului este ca abordarea politică să fie trecută în plan secund din moment ce această atitudine prejudiciază comunitatea, întrucât cel puţin câteva dintre proiectele de aprobat, iluminatul public, indemnizaţiile persoanelor cu handicap sunt de interes public.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nesimtiti

    vineri, 25.11.2011 at 20:14

    Cei de la pNL si pSD sunt niste nesimtiti, asa au fost si asa vor fi in continuare. Pt ei nu primeaza interesul public ci orgoliile lor nesimtite si fara nicio justificare morala sau de orice fel!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax