Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul Clement Negruț: „Capitala de regiune se va stabili printr-o decizie pur politică, iar aici județul Alba este defavorizat”

Publicat

Regionalizarea se va face printr-o decizie politică, iar din acest punct de vedere județul Alba este defavorizat. Aceasta este declarația deputatului PDL Clement Negruț, prezent vineri în conferință de presă. Acesta a precizat că, în urma unei Ordonanțe de Urgență, s-a hotărât reorganizarea ANAF și mutarea Direcțiilor de Finanțe în centre regionale, care vor fi stabilite în mai puțin de o lună. Astfel, susține deputatul, vom afla unde va fi stabilită capitala de regiune, fără dezbateri publice și alte discuții.

„Ieri, printr-o Ordonanță de Urgență, s-a hotărât să se reoganizeze ANAF prin absorbția activității Gărzii Financiare și a Vămilor. Aceste instituții se vor integra într-o viitoare Direcție a Finanțelor Publice. În art. 3 din Ord. 9 se spune așa: <Direcțiile Generale ale Finanțelor Publice Regionale se înființează prin transformarea Direcției Generale ale Finanțelor Publice a județului în care va fi stabilit sediul Direcției Generale a Finanțelor Publice regional, cu fuziunea prin absobrție a celorlalte direcții din aria stabilită>. Asta înseamnă că se vor înființa direcțiile regionale, nu se spune în ordonanță unde se va concentra această instituție, dar vom afla probabil în maxim o lună de zile care va fi capitala regiunii centru, pentru că acolo unde vor fi mutate aceste intituții, este evident că va fi și viitoarea capitală regională. Dar aceste lucuri sunt făcute fără o dezbatere publică, fără consultarea factorilor decizionali de la nivelul județelor pentru a nu da posibilitatea de interpretări și discuții”, a declarat Negruț.

Negruț: „Sediul DGFP regional va fi stabilit prin hotărâre de Guvern”

„Ordonanța nu spune care este numărul angajaților din această direcție regională și nici unde va fi viitoarul sediu, ci doar că va fi stabilit prin hotărâre de guvern. Va fi o decizie eminamente politică, iar din acest punct de vedere județul Alba este defavorizat. Din nefericire, categoric nu vom fi foarte plăcut primiți la masa discuțiilor despre regionalizare. Totodată, ieri, în ședința de Guvern, premierul Ponta a spus, cu subiect și predicat, că în septembrie vor avea loc disponibilizări masive din sistemul bugetar. Deci iată milionul de locuri de muncă promis de USL”, a completat deputatul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax