Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Clement Negruţ : Desfiinţarea Direcţiei Agricole Alba va provoca jocuri şi contre între liberali şi și social-democrați

Publicat

Agricultura ajunge la sapă de lemn, odată cu descentralizarea din 2014, a spus joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PMP Alba, Clement Negruţ. Acesta consideră că proiectul legislativ privind trecerea mai multor servicii deconcentrate la autorităţile judeţene va face ”varzî” Direcţiile Agricole Judeţene”. Din punctul său de vedere, la nivel local desfiinţarea instituţiei va provoca „nişte jocuri şi contre între liberali şi social democraţi”.

Negruţ a declarat că Direcţiile Judeţene Agricole se vor desfiinţa, iar printr-un proiect de lege trecut de Senat se înfiinţează Autoritatea Naţională Fitosanitară. Instituţia va face parte din Direcţia de Inspecţie, Verificare şi Control în Agricultură, din cadrul Ministerului Agriculturii.

„La nivelul Consiliilor Judeţene se înfiinţează Oficiile de Agricultură Judeţene în subordinea Consiliilor Judeţene, fără control, fără verificare şi fără alte pârghii prin care să-şi desfăşoare activitatea, toate rămân în subordinea ministerului”, spune deputatul de Alba. De asemenea se mai înfiinţează şi Oficiul Pedologic pentru Agricultură, prin comasarea şi reorganizarea Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene şi a Oficiilor de studii pedologice.

Toate acestea vor ajunge în coordonarea Direcţiei de Inspecţie, Verificare şi Control în Agricultură, care va fi înfiinţată în cadrul Ministerului Agriculturii, iar resursele financiare ajung tot la minister.

În judeţul Alba se va înfiinţa un serviciu în cadrul Direcţiei de Inspecţie, Verificare şi Control în Agricultură şi va fi subordonată direct Autorităţii Naţionale Fitosanitare, spune Negruţ. Astfel, acest oficiu nu are nicio legătură cu Consiliul Judeţean, mai precizează acesza.

Clement Negruţ susţine că „Direcţiile Agricole se rup în <ţ> bucăţi, o mică parte ajung în subordinea Consiliilor Judeţene fără să se identifice sursa de finanţare. Consiliile Judeţene vor lua personal, vor lua atribuţii, dar nu vor avea niciun fel de pârghie de control, de verificare a modului în care se desfăşoară activitatea, toate vor fi centralizate la Bucureşti”.

Din punctul lui de vedere, ceea ce se întâmplă cu Direcţiile Agricole Judeţene nu se poate numi descentralizare, pentru că „responsabilitatea se transferă la consiliile judeţene, iar controlul, verificarea şi inspecţia şi modul în care poţi să îţi aduci finanţare le duci la Bucureşti”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. coleg

    vineri, 18.10.2013 at 10:12

    da ce credeai ca astia sunt in stare de ceva bun? Nu v-ati lamurit pana acum?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax