Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul Clement Negruţ încă nu ştie dacă „vânează” vreo funcţie de conducere în PMP. Moţiunile pentru preşedinte se depun până în 28 ianuarie

Publicat

Negruţ Liderul PMP Alba, Clement Negruț a anunțat joi, în conferinţă de presă, că 11 delegaţi din judeţ vor participa la congresul din 8 februarie de la Palatul Parlamentului, când se va alege o nouă conducere a partidului la nivel naţional. Negruţ spune nu și-a lansat oficial candidatura, cei care doresc să ocupe funcția de președinte al partidului având opţiunea să depună o moțiune până în 28 ianuarie.

„În şedinţa de luni a Consiliului Executiv Naţional, am decis ca până în data de 28 ianuarie, ora 12.00, să fie depuse şi luate în discuţie spre acceptare moţiunile celor care doresc să participe la alegeri. Am decis ca în aceste alegeri, din 8 februarie, partidul să decidă programul politic şi conducerea naţională pe vot pe moţiuni.

Am prevăzut un statut care va fi modificat şi aprobat în congresul din 8 februarie, ca forul instituţional care decide modul de alegere a conducerii şi a programului prin moţiuni sau prin vot uninominal să fie Colegiul Naţional”, a declarat preşedintele PMP Alba, Clement Negruţ.

Până în 28 ianuarie se vor depune moţiunile, urmând ca în acceaşi zi o comisie de organizare a congresului să le analizeze, iar până în 1 februarie fiecare organizaţie trebuie să se pronunţe cu privire la susţinera sau respingerea uneia sau mai multor moţiuni. În 1 februarie, fiecare organizaţie judeţeană îşi va alege delegaţii la Congresul din 8 februarie de la Palatul Parlamentului.

„Congresul va avea loc la Palatul Parlamentului începând cu ora 11.00, în aceeaşi zi, la ora 10.00 va avea loc Colegiul Naţional, care va valida statutul care va intra spre aprobare în congres”, a mai spus Negruţ.

Congresul este format din 729 de delegați, dintre care 11 sunt din Alba.

La acest congres, a fost invitat să participe şi fostul preşedinte al României,  Traian Băsescu, de către Partidul Mişcarea Populară.

Preşedintele PMP Elena Udrea a declarat, luni, că nu va mai candida pentru şefia partidului, la Congresul din 8 februarie şi va rămâne simplu membru şi că Traian Băsescu nu se va mai înscrie în PMP, ea arătând că le-a spus colegilor că „este puţin penibil să aştepte ca Băsescu să salveze partidul”.

Udrea a făcut această precizare după şedinţa Consiliului Naţional al PMP, care a stabilit ca data Congresului partidului să fie pe 8 februarie, când va fi aleasă o nouă echipă de conducere.

„Rămân în PMP, dar nu mai candidez (la şedia partidului – n.r.). Rămân ca simplu membru. Sunt deputat în PMP, rămân deputat în PMP şi voi avea acelaşi rol de a susţine proiectele partidului”, a precizat Udrea într-o conferinţă de presă.

„Eu 10 ani nu am avut viaţă personală. Am nevoie să respir puţin, să mă ocup puţin de viaţa mea privată, care nu e nici ea foarte roz. Nu este nimic spectaculos, dar am nevoie de puţină odihnă”, a mai spus Udrea, într-o declaraţie pentru Adevarul.

Preşedintele PMP Elena Udrea a anunţat înainte de scrutinul prezidenţial că fostul preşedinte va fi prezent în 22 decembrie, în prima zi după finalizarea mandatului său, la sediul PMP, unde i se va amenaja un birou, Băsescu dorind ca acest cadru să fie suficient de încăpător şi pentru decorarea cu tablouri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax