Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | Deputatul Clement Negruţ renunţă la PDL şi intră în Mişcarea Populară: „Plec dintr-un partid în care m-am simţit marginalizat”

Publicat

YouTube video

Deputatul de Alba Clement Negruţ a anunţat luni dimineaţa că părăseşte partidul care l-a propulsat în Parlament, PDL şi se înscrie în Mişcarea Populară, noua formaţiune iniţiată la nivel naţional. Potrivit declaraţiilor acestuia dintr-o conferinţă de presă organizată la Alba Iulia, va prelua conducerea Filialei Alba a Mişcării Populare şi va rămâne în forul legislativ ca parlamentar independent.

Părăsesc un partid care a renunţat să mai lupte, care a renunţat la valorile esenţiale care l-au propulsat la un moment dat, un partid marcat de blazare şi care nu îmi mai oferă nicio susţinere pentru îndeplinirea obiectivelor pe care le am ca parlamentar, chiar şi din opoziţie şi în care mă simt din ce în ce mai marginalizat. Am decis să fac o schimbare importantă în cariera mea politică. Nu este o decizie uşoară, mai ales după 15 ani în care am luptat în rândurile aceluiaşi partid”, a declarat Clement Negruţ.

A motivat că „nu are loc nicio schimbare” prin decizia de a trece la Mişcarea Populară, „pentru că slujesc aceloraşi principii ca şi până acum şi sunt condus de aceeaşi ierarhie de valori pe care am adoptat-o la începutul carierei mele”.

„Prin alegerile pe care le-a făcut până acum, PDL a ajuns într-o fundătură, nu se comportă aşa cum ar trebui să se comporte un partid de opoziţie, nu se arată dispus să renunţe la un mod laş de a face opoziţie, nu este deschis spre înnoire.

Nu părăsesc un partid aflat în cădere pentru un partid aflat la putere, nu părăsesc opoziţia pentru a mă alia cu cei care au acum majoritate parlamentară. Voi urma calea deschisă de o formaţiune nouă, care este în plin proces de creştere, dar care, în primul rând, este călăuzită de principii sănătoase şi în deplină armonie cu principiile după care eu îmi erijez cariera politică. Am ales o formaţiune care are un plan concret şi viabil de aducere a României pe drumul cel bun. Mişcarea Populară propune o altă cultură politică, o politică de valori, ca o alternativă la corupţia şi lipsa de viziune actuale. În Mişcarea Populară vrem să depăşim deficitul democrat actual: politicieni cu educaţie precară, care guvernează controlul cetăţenilor harnici, oneşti, dar decepţionaţi”, se mai precizează în declaraţia politică a deputatului Clement Negruţ.

Intenția mea a fost să plec în grupul care a susținut-o pe Elena Udrea, pentru că nu așa se face politică și nu așa se câștigă alegerile. Faptul că încă 7 luni de zile am rămas să muncesc în echipa PDL se datorează lui Ion Dumitrel, cu care am avut o discuţie și căruia în primăvară i-am spus modul în care eu cred că PDL poate ieși din letargia unui partid care, paradoxal, la nivel local guvernează, dar la fel de paradoxal este inexistent și călcat în picioare de USL timp de trei ani, iar acum avem o opoziție în <liniște>. Opoziția făcută în acest fel o să coste PDL foarte scump. Eu am încercat să explic că și în interiorul PDL Alba trebuie să se producă ceva, nu poți să continui cu aceiași oameni și să ai aceeași abordare ca acum 20 de ani, trebuie schimbat ceva”, a declarat Negruţ.

Aleg Mișcarea Populară cu încrederea că în acest fel voi avea mai multe șanse pentru a-mi aduce la îndeplinire proiectele pe care mi le-am propus la început de mandat. Lucrurile sunt într-o continuă mișcare, eu doresc să mă implic în noul proiect și cred în acest proiect politic, Mișcarea Populară. Nu mă duc la putere, mă duc la un partid care se naște acum. Mă duc la muncă și știu ce înseamnă acest lucru pentru că în 1996 când am intrat în partid, PDL era la Alba la 7%, cu 10 primari. Munca unor nebuni ca mine, ca Dumitrel, Pereș, oameni care am crezut și am avut niște principii, pe care unii am început să le uităm în momentul în care am ajuns la putere ne-au îndepărtat de aceste valori în care eu încă mai cred și din ceea ce văd în momentul de față în aceste lucruri eu mă regăsesc în Partidul Mișcarea Populară”, a precizat acesta.

Acesta este de părere că vor mai exista colegi din PDL care vor renunța la partid. Negruț a mai ținut să precizeze că va fi alături de fostul partid în lupta contra USL.

Dușmanul meu nu este PDL, dușmanul meu și al Partidului Mișcarea Populară este USL-ul din cauza principiilor și a modului de guvernare. Voi fi alături de PDL în orice acțiuni va face împotriva USL-ului atât la nivel local cât și la nivel național”, a spus Clement Negruț.

Clement Negruț va rămâne parlamentar independent: „Voi activa ca și parlamentar independent. Până în momentul de față suntem patru parlamentari declarați, afiliați Partidului Mișcarea Populară”.

Deputatul a precizat că va vota în Parlament pentru demararea proiectului de la Roșia Montană. „Sunt unul dintre susținătorii proiectului Roșia Montană, nu pentru ceea ce înseamă proiectul RMGC, ci pentru ceea ce înseamnă acest proiect, această investiție în județul nostru. Eu m-am săturat de oamenii care vorbesc despre Roșia Montană și nu au habar. Voi vota pentru această investiție, voi vota pentru dezvoltarea județului”, a declarat Negruț

Deputatul Clement Negruţ a câştigat mandatul în parlament la ultimele alegeri pentru Colegiul Sebeş-Blaj.

La alegerile din BPN PDL din primăvară, nu a reuşit să obţină funcţia de secretar general adjunct – resurse umane în această structură. Negruţ a susţinut atunci moţiunea Elenei Udrea pentru conducerea PDL, câştigată de Vasile Blaga.

După rezultatele de la Convenţia PDL din 23 martie, deputatul Clement Negruţ a declarat, la momentul respectiv, că data amintită ”va rămâne în istoria PDL pentru răul care l-a generat în interiorul partidului” şi a vorbit atunci, pentru prima dată, despre o “ruptură” în interiorul PDL: “S-au cristalizat acolo două tabere. Una a lui Vasile Blaga şi una a Elenei Udrea”. Întrebat la acelaşi moment dacă intenţionează ca în viitor să părăsească PDL pentru a se alătura unei noi formaţiuni politice conduse de Elena Udrea, Negruţ a spus că “nu sunt omul care să ia decizii la cald. Cartoful este încă fierbinte, aşa că aştept să văd ce se întâmplă”.

Reamintim şi că, în urma rezultatelor alegerilor PDL din martie, preşedintele Traian Băsescu a anunţat, pe pagina de Facebook, că “se desparte de PDL”, precizând că “modul cum n-au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum, definitiv şi pentru totdeauna, adio Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit, ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL”.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. theo

    luni, 02.09.2013 at 14:40

    „…si daca PDL va castiga alegerile viitoare,ma voi reintoarce negresit in sanul partidului, sa rod carne moale si gustoasa,asa cum am facut atatia ani!”, a concluzionat acest domn in cautare permanenta de ciolane cu sau fara fasole…! Rusine,bai nea Negrut!

  2. Pipo

    luni, 02.09.2013 at 15:19

    A plecat pentru ca asa a primit ordin. Nu peste mult timp va veni in Miscarea Populara si Dumitrel si Peres si alti PDL-isti pentru a candida la alegeri, ca doar ei sunt parlamentari pe viata !
    In cea ce priveste Rosia Montana e clar ca este de acord cu realizarea investitiei, pentru ca a fost cumparat ca toti cei care sustin RMG-ul. Citeste ma sa vezi cate locuri de munca au aparut la o investitie similara in Turcia si sa vezi ce au lasat in urma lor dupa terminarea exploatarii. Te-ai ajuns !

  3. Pingback: Vasile Blaga îi urează „Drum bun!” deputatului de Alba, Clement Negruț, care a părăsit partidul pentru a se înscrie în Mișcarea Populară | Alba24

  4. florin

    luni, 02.09.2013 at 18:01

    deci si dvs. mergeti dupa dulcele miros de ciolan afumat al doamnei pufoase. domnule deputat second hand si imi permit sa va spun asa pt ca ati intrat pe usa din dos al camerei, nu ca ati fost ales de oamenii care va cunosc atat de bine. succes in continuare la ceea ce stiti sa faceti cel mai bine ………..stati bland si la alegeri mai latrati la unu altu si poate poate ajungeti iar in fruntea romaniei si va dati cu pumnul in piept ce frumos si tare sunteti. succes in traseismul politic la care intradevar sunteti eficient

    • Pipo

      marți, 03.09.2013 at 14:34

      Ma Florine, bine zici, vantul muta gunoaiele dintr-o parte in alta. Asta ii vine ca o manusa si lui Potor !

  5. ioan

    joi, 05.09.2013 at 12:43

    Domnule Negrut cind a-ti parasit PDL ia-ti intrebat si pe cei ce v-au sustinut in campanie pentru parlament daca sunt de acord cu schimbarea corabiei sau ai luat singur hotarirea ca daca este asa atunci singur vei ramine

  6. Pingback: Deputatul independent Clement Negruţ a preluat conducerea interimară a Partidului Mişcării Populare în Alba | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax